Επικίνδυνη άγνοια και ολιγωρία για τα τεκταινόμενα στη Θράκη από την ανεξέλεγκτη προπαγάνδα των Τούρκων πρακτόρων, καταλογίζει στην Κυβέρνηση -κυρίως για την εξωτερική πολιτική της- ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος. Κατέθεσε Ερώτηση στους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη με αφορμή πρόσφατη προπαγανδιστική ενέργεια σε μουσουλμανικό τέμενος στο χωριό Εχίνος στην Ξάνθη, κατά την διάρκεια τελετής χάτιμ, δηλαδή ολοκλήρωσης των μαθημάτων Κορανίου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μέτε και ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς. Αρκετοί από τον κόσμο που παραβρέθηκε φορούσαν μπλούζα με τη φράση «Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά», ο οποίος ήταν ο Οθωμανός στρατηγός που κατέκτησε τη Θράκη τον 14ο αιώνα! Κι είχαν το σύμβολο –το ονομάζουν σημαία- της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης»!
Για τον βουλευτή της ΝΔ «η ενέργεια ήταν προφανέστατα καθοδηγούμενη από τον ψευδομουφτή και νομιμοποιήθηκε από την παρουσία του Τούρκου πρόξενου». Καλεί τους υπουργούς «να απαντήσουν αν οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν δικαιοδοσία για την πραγματοποίησή της και από ποιον αλλά και σε τι διπλωματικές ενέργειες προέβη ή θα προβεί ο Υπουργός Εξωτερικών για την προπαγανδιστική ενέργεια των μελών της ομάδας».