Το ΄σκασαν κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, από τον ειδικό χώρο παραμονής μεταναστών στη Βέννα Ροδόπης, πέντε Σύριοι και τέσσερις Ιρακινοί. Λες κι επρόκειτο για κινηματογραφική ταινία, έκαναν σχοινί με τα σεντόνια και τις κουβέρτες τους, έδεσαν τη μία άκρη στα κάγκελα του θαλάμου τους, τράβηξαν δυνατά όλοι μαζί από την άλλη και το κιγκλίδωμα υποχώρησε. Στη συνέχεια, ένας-ένας, βγήκαν στο προαύλιο κι από εκεί πέταξαν στην ελευθερία!
Οι δύο από αυτούς, μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν στην περιοχή, βρέθηκαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Τους συνόδευαν δύο αστυνομικοί της φρουράς, που είχαν υπηρεσία την ώρα της απόδρασης, εναντίον των οποίων ασκήθηκε δίωξη για απελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραπετών συνεχίζονται. Επίσης, διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες δραπέτευσαν οι εννέα.
Να σημειωθεί ότι οι Ιρακινοί είχαν πληρώσει τους Σύριους για να τους μεταφέρουν οι τελευταίοι στη χώρα μας, μήπως βρουν καμιά δουλειά...