Στη σύλληψη 54χρονου ελληνικής καταγωγής και 28χρονης αλλοδαπής, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε διαμέρισμα στην περιοχή του Λαγκαδά, το οποίο διατηρούσε ο 54χρονος, όπου κρατούνταν παράνομα αλλοδαπές γυναίκες, με σκοπό την εκμετάλλευση της γενετήσιας ελευθερίας τους.
Το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθη η 28χρονη συνεργός του να επιχειρεί να μεταφέρει τρεις αλλοδαπές γυναίκες με αυτοκίνητο, προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από την εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία, αλλοδαπών γυναικών.
Μία από τις τρεις γυναίκες-θυματα της σπείρας, ηλικίας 36 ετών, φιλοξενείται σε ξενώνα μη κυβερνητικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, ενώ οι άλλες δύο, 27 και 36 ετών, με δική τους πρωτοβουλία, θα αναχωρήσουν άμεσα για τη χώρα τους.