"Πόνεσε περισσότερο εμένα το Μνημόνιο", υποστήριξε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην εισαγωγή που έκανε στη διακαναλική συνέντευξη. Υποστήριξε πως "θα ξαναβρεθούμε,ίσως και σε χειρότερη μοίρα" αν δεν πετύχουν οι προσπάθειές μας. Ισχυρίστηκε πως "ξεφύγαμε από λαίλαπα" στην οποία "μπορεί να ξαναβρεθούμε", ζητώντας, ουσιαστικά και
νέες προσπάθειες.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα αλλά να πάει καλά η πατρίδα. Και δήλωσε αποφασισμένος "για σύγκρουση με τις δυνάμεις που κρατάνε τη χώρα πίσω" και ζήτησε συμμετοχή από τον ελληνικό λαό.
Έκανε "προσκλητήριο ευθύνης στα εκατομμυρια των Ελλήνων που συγκροτούν το μέτωπο της Αλλαγής, της προόδου, στη χώρα μας", αλλά και σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
"Απέναντι στην ψήφο διαμαρτυρίας σας καλώ να ρίξουμε ψήφο ελπίδας κι αλλαγής", τόνισε.
Όπως είπε "βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση ανάγκης. Ο συναγερμός δεν έχει λήξει". Μίλησε για δύο εθνικούς στόχους, της σωτηρίας και της αναμόρφωσης της χώρας και ζήτησε να σταλεί μήνυμα "και σε όσους καραδοκούν και στο εξωτερικό, ότι η προσπάθεια αναμόρφωσης δεν ανακόπτεται".
Για το 2010 είπε ότι ήταν η χρονιά που έπρεπε "να σταματήσουμε την οικονομία". Το 2011 το χαρακτήρισε "το δεύτερο ημίχρονο". Το 2012 "η χρονιά της Ανάπτυξης" και το 2013 η χρονιά της εξόδου από το μνημόνιο, η χρονιά της εξόδου από τη Στενωπό".

Σε λίγο η συνέχεια...