"Δεν είναι ο στόχος μου να πάμε σε εκλογές", υποστήριξε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην πρώτη ερώτηση της Διακαναλικής (Τρέμη). Είπε ότι οι δύσκολες αποφάσεις ελήφθησαν το 2010 και το 2011 θα ληφθούν θεσμικές αποφάσεις, που έχουν σχέση με το Δίκαιο, την αναμόρφωση της Παιδείας και παρόμοιες. "Όχι αυτό που μας λέει η
αντιπολίτευση για νέα μέτρα που θα χτυπήσουν τον συνταξιούχο", είπε.
Μίλησε για δυνάμεις που, για μικροκομματικούς λόγους θέλουν να ανατρέψουν την προσπάθεια. Επανέλαβε πως κυβερνά για να βοηθήσει τον τρόπο κι όχι να κρατήσει την καρέκλα.
"Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην Δημοκρατία, υπάρχει ο κυρίαρχος λαός", είπε, ουσιαστικά αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Σε νέα ερώτηση για το ίδιο θέμα, επέμεινε: "Δεν έχω λόγο και δεν έχω πρόθεση, αλλά αν βαρύνει η κατάσταση" τότε "θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού". Πρόσθεσε πως το μήνυμα των εκλογών μπορεί να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους, παραδέχτηκε ότι θέλει "μήνυμα για τον Καλλικράτη" που βοηθά "να αναμορφώσουμε το κράτος". Πρόσθεσε πως "άλλοι είναι αυτοί που θέτουν άλλα κριτήρια".