Για σήμερα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Ημέρα υποχρεωτικής αργίας η σημερινή για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (τέως Δήμου Θεσσαλονίκης), ήτοι τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου, Καλαμαριάς, Νεαπόλεως, Πολίχνης, Σταυρουπόλεως, Συκεών, Τριανδρίας, Μενεμένης, Ελευθερίου-Κορδελιού, Αγίου Παύλου, Νέας Ευκαρπίας, Πυλαίας, Πανοράματος και Πεύκων, ημέρα επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

* Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δεν θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, λόγω ίωσης.

* Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί σήεμρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να παραστεί στη δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

* Στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη θα παρευρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, με την ευκαιρία της επετείου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τη γιορτή του πολιούχου Αγίου της.

* Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας - Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

* Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Επιχειρηματικού Φόρουμ. Παράλληλα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων, μεταξύ των οποίων και η TUGIAG (Σύνδεσμος Νέων Τούρκων Επιχειρηματιών). Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΟΜΕΧ και του αντίστοιχου τουρκικού φορέα KOGSEB.

* Την Εισαγγελία Μονάχου επισκέπτεται σήμερα και αύριο αντιπροσωπεία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens προκειμένου να εξετάσει νυν και τέως στελέχη της εταιρείας μεταξύ των οποίων είναι οι κ.κ. Σίκατσεκ και Χριστοφοράκος.

* Διήμερη περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Το πρωΐ στην Τρίπολη θα επισκεφθεί διαδοχικά το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Τρίπολης, Νίκου Δελφάκη. Το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας με εκπροσώπους φορέων του νομού. Το απόγευμα θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, στις 6:30 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας και στις 9 το βράδυ θα επισκεφθεί το Γύθειο.

* Aπεργούν σήμερα, αύριο και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

* Για σήμερα έχει οριστεί η συνάντηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδας (ΟΠΚΕ), με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, διεκδικώντας τη θεσμοθέτηση με νόμο του 8,2% ως ελάχιστη προμήθεια στα βιομηχανοποιημένα καπνά.

* Στις 8 π.μ. στη Θεσσαλονίκη επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, παρουσία του νομάρχη Θεσσαλονίκης και μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του εορταασμού της ημέρας του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου Αγίου. Στις 11 π.μ. δοξολογία για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου. Στις 6:30 μ.μ. εκφώνηση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) του πανηγυρικού της ημέρας, μετά από την εισήγηση του πρύτανη, Ιωάννη Α. Μυλόπουλου, από τον ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Δημήτριο Μαρωνίτη, με θέμα: «Ανθρωποι εν πολέμω» - Μουσικό Μέρος - Εθνικός Υμνος.

* Στις 9 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, για τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Στις 11 π.μ. θα είναι παρών στην τελετή αγιασμού του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης», στην οδό Μητροπόλεως 63.

* Στις 9:30 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, θα παρευρεθεί στην πανηγυρική θεία λειτουργία του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα. Στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τους γουνοποιούς της ευρύτερης περιοχής Σιάτιστας. Στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αργους Ορεστικού ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση.

* Στις 10 παρά τέταρτο πρωΐ στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής (Αμαλιάδος 17,) συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Σηφουνάκη με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

* Στις 10 π.μ. στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, σε συγκέντρωση εργαζομένων.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» (Μητροπόλεως 63).

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Imperial» (Πλατεία Καραϊσκάκη) συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα: «Η απάντηση της Αριστεράς στη συνέντευξη του πρωθυπουργού μπροστά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου».

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά, συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων Πειραιά.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγκέντρωση διαμαρτυρίας ροδακινοπαραγωγών για την μη πληρωμή τους από της βιομηχανίες στις οποίες παράεδωσαν συνολικά 300 εκατ. κιλά ροδάκινα, έναντι 0,20 λεπτά το κιλό κατά μέσον όρο.

* Στις 12 το μεσημέρι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα πραγματικά ελλείμματα του ΟΣΕ είναι μόλις 10% των ποσών που παρουσιάζονται, θα επιδώσουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι στη διοίκηση του ΟΣΕ, τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23, Αθήνα) συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς με θέμα: «Παρουσίαση αποτελεσμάτων CPI [CPIr.AT] 2010».

* Στη 1 μ.μ. στον Περισσό, συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως Αλέκας Παπαρήγα με θέμα: «Οι εκλογές της 7 Νοέμβρη και η τοποθέτηση του ΚΚΕ στη συνέντευξη του πρωθυπουργού».

* Στη 1 μ.μ. στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα αποκαλυπτήρια του αναστηλωμένου αναθηματικού μνημείου προς τιμήν του στρατηγού Καλλιμάχου, τα πολύτιμα θραύσματα της «Νίκης του Καλλιμάχου». Ο άρχοντας πολέμαρχος Καλλίμαχος ήταν ένας από τους δέκα στρατηγούς των Αθηναίων που αποφάσισαν τη σύγκρουση της Αθήνας με την Αυτοκρατορία των Περσών το 490 π.Χ. Ο ίδιος ο Καλλίμαχος πολέμησε στο Μαραθώνα γενναία κι έπεσε στη μάχη για την ελευθερία της πατρίδας. Αμέσως μετά σε κεντρική θέση πάνω στο βράχο της Ακρόπολης υψώθηκε από την πόλη το μνημείο της "Νίκης του Καλλιμάχου".

* Στη 1:30 μ.μ. ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο Βρετανός πρέσβης, David Landsman, επί τη ευκαιρία της επερχόμενης τον Νοέμβριο ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο γεύμα θα συμμετάσχουν οι πρέσβεις των χωρών μονίμων μελών στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

* Στις 4 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης η νεκρώσιμη ακολουθία για την τραγουδίστρια Καίτη Χωματά που θα ταφεί στο νεκροταφείο της Ηλιούπολης.