Πάνω από 170 έργα του Λοτρέκ στο Τελλόγλειο
φωτογραφία Νώντα Στυλιανίδη από το photoreportage.gr)
Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2011 ο χορός, η μουσική, ο κινηματογράφος, το θέατρο, τα έργα τέχνης, ακόμη και οι γεύσεις της Μπελ Επόκ θα βρουν τον χρόνο και τον χώρο τους σε κάθε γωνιά της πόλης, με αφετηρία το Τελλόγλειο. Στόχος της έκθεσης είναι αφενός η γνωριμία με τον ξεχωριστό αυτό δημιουργό, αφετέρου το κλίμα, η ατμόσφαιρα της εποχής στο γύρισμα του 19ου/20ού αι. Το υλικό της έκθεσης -περισσότερα από 170 έργα- προέρχονται από το Μουσείο Orsay στο Παρίσι, από το Μουσείο Λοτρέκ στο Αλμπι, καθώς και από οικογενειακά κειμήλια.
Αντικείμενα, όπως τα γυαλιά του, ένα κουτί με χρώματα και μια παλέτα του, το κουκλοθέατρό του, δύο γιαπωνέζικες κούκλες και ένα ζωγραφισμένο βότσαλο παραχωρήθηκαν από μια ανιψιά του, ενώ εκτίθενται επίσης διπλά έργα των Λοτρέκ και Βαν Γκογκ, που ρίχνουν φως στο πόσο οι δύο ζωγράφοι επηρέασαν ο ένας τον άλλον.
Σημαντικός αριθμός εκθεμάτων, πρωτότυπες αφίσες, σχέδια του καλλιτέχνη, βιβλία προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του ζεύγους Παύλου και Μπελίντας Φυρού (Μουσείο Ηρακλειδών, Αθήνα, όπου προ διετίας παρουσιάστηκε μεγάλη έκθεση του Τουλούζ Λοτρέκ), καθώς και από άλλες ιδιωτικές συλλογές σε Γαλλία και Ελβετία, αλλά και πλούσιο αρχειακό υλικό από το Αρχείο Σπητέρη στο Τελλόγλειο.
Την εποχή της Μπελ Επόκ ολοκληρώνουν περίπου 150 χαρακτικά και σανγκίνες του Δημήτρη Γαλάνη, του ξεχωριστού αυτού Ελληνα δημιουργού, από τη συλλογή που δώρισε στο Τελλόγλειο το 2002, ενώ τον απόηχο της προσωπικότητας του Λοτρέκ δίνουν μαντίλες, υφάσματα και ρούχα του Γιάννη Τσεκλένη, εμπνευσμένα από τον καλλιτέχνη και τους ιμπρεσιονιστές.