Ο δωρητής Χρ. Μανέας (αριστερά), ο
π. πρύτανης του ΑΠΘ Θ. Μάνθος
(κέντρο) κι ο νυν πρύτανης Γιάννης
Μυλόπουλος (δεξιά με το σακάκι)
τοποθετούν το θεμέλιο λίθο.
«Ως πολίτης επικροτώ την κίνηση του κ. Μανέα να αναλάβει το κόστος κατασκευής ενός γυμναστηρίου, αλλά ως Πρύτανης τον ευχαριστώ θερμά γιατί η λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, θα καλύψει βασικές λειτουργικές του ανάγκες, σε μία εποχή όπου η χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστήμιων καθιστά απαγορευτική ακόμη και τη συζήτηση για τέτοιας κλίμακας επενδύσεις». Αυτό δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος κατά τη διάρκεια της Τελετής Θεμελίωσης του κλειστού γυμναστήριου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, στη Θέρμη.
«Το να δίνει κανείς κάτι είναι ευτυχία. Αισθάνεται πλουσιότερος» δήλωσε ο κ. Μανέας και αναφέρθηκε στην αγαπημένη του σύζυγο λέγοντας ότι ήταν δική της ιδέα η ανέγερση του γυμναστηρίου.
Πρόκειται για ένα γυμναστήριο σύγχρονων προδιαγραφών, πολλαπλών χρήσεων, για την εκπαίδευση των φοιτητών του Α.Π.Θ., δωρεά του Δικηγόρου Αθηνών, Χρήστου Μανέα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προς τιμήν της αείμνηστης συζύγου του, Κλειούς Ριζοπούλου.
Το κτίριο, με την ονομασία «ΦΩΛΕΑ ΚΛΕΙΩ», θα είναι συνολικού εμβαδού 1.100 τ.μ. περίπου και θα ανεγερθεί σε χώρο που παραχώρησε το Α.Π.Θ., στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, στη Θέρμη.
Τον κ. Μανέα ευχαρίστησαν και οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ καθώς «η πράξη του» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ, Θανάσης Βλαχονάσιος «αποτελεί παράδειγμα για εμάς».