Δέκα σημαντικές δικογραφίες που αφορούσαν βαριά ποινικά αδικήματα έχουν αποσταλεί στην Εισαγγελία Εφετών και ερευνώνται για τυχόν έκδοση ευνοϊκών αποφάσεων, καθώς από τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών για τη δράση του κυκλώματος υφαρπαγής ακινήτων έχουν εντοπιστεί ενδείξεις για «διασύνδεση» αυτών των δικογραφιών με παράνομη δραστηριότητα μελών της συμμορίας.
Από την ανάλυση χιλιάδων σελίδων εγγράφων που έχουν κατασχεθεί σε σπίτια μελών του κυκλώματος, έπειτα από συντονισμένες εφόδους των εισαγγελικών και των αστυνομικών αρχών, «οδηγήθηκαν» στις δέκα δικογραφίες που αφορούσαν δίκες που διεξήχθησαν στο παρελθόν και για τις οποίες -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- γίνεται αναφορά στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των μελών της συμμορίας.
Κι ενώ οι δικαστικές αρχές απορρίπτουν τον χαρακτηρισμό «παραδικαστικό» για το οργανωμένο κύκλωμα με τα ακίνητα, εντούτοις ερευνούν και τις παλιές δικογραφίες, αλλά και τυχόν εμπλοκή δικαστικών λειτουργών, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στις επίμαχες συνομιλίες ανάμεσα σε πρωταγωνιστές της σπείρας. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 11 δικαστικοί λειτουργοί, ανάμεσά τους και ένας ανώτατος δικαστικός, αλλά και άλλοι, πρωτοδίκες και εφέτες, οι οποίοι είτε χειρίστηκαν υποθέσεις του «ενδιαφέροντος» των μελών της συμμορίας είτε κατονομάζονται από μέλη της στις μεταξύ τους επικοινωνίες (που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ), ερευνώνται εξονυχιστικά.
Ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που εμφανίζει πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα δομή με πλοκάμια στον κρατικό μηχανισμό, ήδη εστιάζει το ενδιαφέρον του -εκτός από την έρευνα σε βάθος για το παρασκήνιο έκδοσης αποφάσεων- και στον ρόλο ή τη συμμετοχή δικαστικών σε αυτήν και στην εμπλοκή κι άλλων κρατικών λειτουργών. Με αιχμή τη συνδρομή που παρείχαν στο κύκλωμα υπάλληλος του ΣΔΟΕ και μάλιστα σε κεντρικό υπηρεσιακό πόστο, που αναφέρεται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ένας εφοριακός αλλά και αστυνομικοί, οι εισαγγελικές αρχές κινούνται στην ανεύρεση των πραγματικών διασυνδέσεών τους με τα μέλη του κυκλώματος