Το μαρτύριο των 33 παγιδευμένων μεταλλωρύχων θα τελειώσει στις 13 Οκτωβρίου. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, πρωί για την Ελλάδα, ο υπουργός ορυχείων της Χιλής. Τα ξημερώματα ξεκίνησε η επένδυση του φρεατίου διάσωσης. Θα ακολουθήσει η εγκατάσταση της κάψουλας σωτηρίας.
Η πιο πιθανή ημερομηνία για τη διάσωση των πρώτων από τους 33 μεταλλωρύχους που είναι αποκλεισμένοι εδώ και δύο μήνες στα βάθη ενός ορυχείου στη Χιλή, είναι η ερχόμενη Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ορυχείων Λόρενς Γκόλντμπορν.
Περίπου μιάμιση ημέρα θα χρειαστεί για να επενδυθεί το φρεάτιο διάσωσης που έφτασε το πρωί του Σαββάτου μέχρι τους 33 μεταλωρύχους. Αυτό θα γίνει με χαλύβδινους σωλήνες σε μήκος 96 μέτρων.
Οι εργασίες της τελικής φάσης άρχισαν τα ξημερώματα. Στη συνέχεια θα απαιτηθούν άλλες 48 ώρες για να εγκατασταθεί ο μηχανισμός με το μεταλλικό θαλαμίσκο που θα ανεβάσει έναν-έναν τους μεταλλωρύχους στην επιφάνεια με τη βοήθεια ενός γερανού.
Στο σημείο ήδη έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των παγιδευμένων μεταλλωρύχων. Μαζί τους άρχισαν να συγκεντρώνονται και εκατοντάδες δημοσιογράφοι...