Απεγκλωβίζονται, ένας - ένας, αυτήν την ώρα, οι μεταλλωρύχοι της Χιλής. Ήδη βγήκε έξω 40χρονος, πατέρας τριών παιδιών, ενώ πριν απεγκλωβίστηκε 19χρονος, πατέρας δύο παιδιών. Στις 11.30 ώρα Ελλάδος είχαν απεγκλωβιστεί έξι μεταλλωρύχοι. Τους πρώτους ανθρώπους που βλέπουν, είναι διασώστες κι αμέσως μετά οι συγγενείς τους.
Σα χαμένος ήταν ο 19χρονος, ενώ ο 40χρονος Όσμαν Αράγια, αγκάλιασε με δάκρυα στα μάτια τη γυναίκα του και χαιρέτισε, δια χειραψίας, έναν-έναν τους διασώστες.
Οι μεταλλωρύχοι ανεβαίνουν στην επιφάνεια φορώντας το ειδικό καπέλο προστασίας, αλλά και σκούρα γυαλιά ηλίου, ώστε να μην έχουν προβλήματα στα μάτια από τα εκτυφλωτικά φώτα που έχουν στηθεί για να διευκολύνονται τα σωστικά συνεργεία στην επιφάνεια της γης. Η διαδρομή της κάψουλας διαρκεί 40 λεπτά, καθώς, αντίθετα με ό,τι πίστευαν οι αρχές, χρειάζεται να γρασάρονται συνεχώς τα ρουλεμάν της και οι τροχοί στο σύστημα ανέλκυσης.
Αμέσως μετά την υποδοχή τους στην επιφάνεια της γης, οι μεταλλωρύχοι οδηγούνται στο νοσοκομείο για εξετάσεις.
Δεν έλειψαν, πάντως, και τα επεισόδια, καθώς τα μέλη τηλεοπτικού συνεργείου, την ώρα του απεγκλωβισμού του πρώτου μεταλλωρύχου (του 19χρονου) στην προσπάθειά τους να πάρουν ένα καλύτερο πλάνο, έσπρωξαν κι έριξαν στο έδαφος τον πατέρα του νεαρού.