Για σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Σε δημόσια διαβούλευση στο www.opengov.gr έως και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, που αφορά στη διευκόλυνση της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης, για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών των νησιών του Αιγαίου.

* Τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

* Περιοδεία στον Βόλο και στη Λάρισα πραγματοποιεί σήμερα ο προέδρος της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

* Την Τρίπολη επισκέπτεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Δράκου.

* Στις 10:30 π.μ. στη Γερμανική Σχολή Αθηνών (Δημοκρίτου και Ζηρίδη, Μαρούσι) ομιλία του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στην τελετή έναρξης της 12ης Συνόδου του Model United Nations. Στην προσομοίωση των συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών συμμετέχουν 600 μαθητές και μαθήτριες από 43 σχολεία και από 12 διαφορετικές χώρες. Οι μαθητές θα ασκηθούν στον τρόπο λειτουργίας του ΟΗΕ, ανταλλάσσοντας σκέψεις και επιχειρήματα για τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη.

* Στις 10 π.μ. συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αρχαιολόγων έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη, στα γραφεία της Επιτροπής (Κότσικα 1α, πάροδος Μαυρομματαίων, μετά τη Χέϋδεν).

* Στις 11 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας αρχαιολόγων στον Λευκό Πύργο.

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στη 1 μ.μ στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υπουργού, Δημήτρη Δρούτσα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

* Στις 3 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen.

* Στις 4 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού, Πάνου Μπεγλίτη με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

* Στις 7 μ.μ. στο Θέατρο Πολιτών (οδός Τεγέας, ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, σε πολιτική εκδήλωση στο Περιστέρι. Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, Κώστας Λαλένης.

* Στις 7 μ.μ. αρχίζει σήμερα το κδ΄ διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με γενικό θέμα «Χριστιανική Θεσσαλονίκη» και ειδικό θέμα «Το κίνημα των Ζηλωτών και η Χριστιανική Θεσσαλονίκη τον 14ο αιώνα». Το συμπόσιο διοργανώνεται στο πλαίσιο των «Δημητρίων» σε συνεργασία με την Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων

* Στις 9 μ.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, θα παραστεί στο διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια.