Στο συνδυασμό του Στέλιου Παπαθεμελή «Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικεών», εντάχθηκε, τελικά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζουρνάς. Οι επαφές που είχε με τον Κ. Γκιουλέκα δεν ευοδώθηκαν κι ο επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει εκτός εκλογών, αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρώην βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία.
Εξάλλου, Ζουρνάς και Παπαθεμελής γνωρίζονται και είναι φίλοι χρόνια. Ειδικά από την εποχή που ο Στ. Παπαθεμελής κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζουρνάς μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης θεωρούσε, πάντως, τον εαυτό του σίγουρο στο ψηφοδέλτιο του Κ. Γκιουλέκα. «Όλοι ξέρουν την προσφορά του στην πόλη, κυρίως με το έργο του ΧΥΤΑ», έλεγαν οι συνεργάτες του επισημαίνοντας πως, οι δικαιολογίες για ανανέωση δεν ευσταθούν, καθώς «στο ψηφοδέλτιό του υπάρχουν τόσα στελέχη από την παράταξη Παπαγεωργόπουλου».