Για σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010, το salonicanews σας εύχεται καλό μήνα και σας ενημερώνει ότι είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Διεθνής Ημέρα Τρίτης Ηλικίας η σημερινή.

* Πρόστιμα στους παραβάτες του νόμου για το κάπνισμα, καταστηματάρχες και καπνιστές, θα επιβάλλει από σήμερα 1η Οκτωβρίου το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς έληξε ο Σεπτέμβριος-μήνας προσαρμογής στο νέο μέτρο.

* Σε εφαρμογή από σήμερα ο νόμος για τη χρήση ταμειακών μηχανών από τους παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών.

* Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), το νέο –μειωμένο έως 20% για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, αποκλειστικά για την κατανάλωση της κύριας κατοικίας τους.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία της υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2010, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 20 και 21 Νοεμβρίου για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, για τα επίπεδα Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Ισπανικής για τα επίπεδα Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση».

* Σε πιλοτική εφαρμογή έως τις 05/10/2010, η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αιτήσεων Εισαγωγής σε Φοιτητικές Εστίες, που λειτουργούν με ευθύνη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ). Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΙΝ, κάνοντας χρήση του Κωδικού Πανελλαδικών Εξετάσεων.

* Στο Παρανέστι φθάνουν σήμερα οι αθλητές για την 4η Διοργάνωση των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου που θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

* Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία εορτασμού της 50ής επετείου ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

* Διήμερη περιοδεία από σήμερα πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

* Τον Πύργο Ηλείας επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που σχεδιάζει σε όλη τη χώρας. Στις 6:30 μ.μ. θα συναντηθεί με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, στις 7 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στις 8 μ.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πύργου, Μ. Παρασκευόπουλο και στις 8:30 μ.μ. θα παρευρεθεί σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης.

* Στην Κωνσταντνούπολη βρίσκεται σήμερα ο Ελληνας υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος θα συμμετάσχει με τον υπουργό Ενεργείας της Γεωργίας, στην θεματική ενότητα : "Μετά τον Κόλπο του Μεξικού - Η Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων και η Διαχείριση των Κινδύνων", στο πλαίσιο του τριήμερου Διεθνούς Φόρουμ για την Ενέργεια και την Οικονομία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (Black Sea Energy and Economic Forum 2010), που διοργανώνει το Ατλαντικό Συμβούλιο (Atlantic Council).

* Στις 11 π.μ., ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα παρουσιάσει τους υποψήφιους του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της «Πρωτοβουλίας» θα γίνει στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς , Κατούνη 12-14 .

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «King George» κοινή συνέντευξη Τύπου για το αδιέξοδο που έχει προκληθεί με τις εθνικές και διεθνείς μεταφορές θα παραχωρήσουν οι πρόεδροι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (Χριστίνα Σακελλαρίδη), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Δημήτριος Λακασάς) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (Αλκιβιάδης Καλαμπόκης).

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ουρουγουάης, Roberto Conde. Αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσουν οι διμερείς οικονομικές, εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις. Στη συνέχεια θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες για την οικονομική και τουριστική συνεργασία των δύο χωρών.

* Στη 1 μ.μ. στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένης Σπανοπούλου, με τους συνταξιούχους και τους εκπροσώπους των Μικτών Συμβουλίων, για ενημέρωση.

* Στη 1 μ.μ. στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27) έκτακτη ευρεία σύσκεψη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του προέδρου του Επιμελητηρίου, Μιχάλη Ζορπίδη, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς και της μεταφοράς προϊόντων, που έχουν ανακύψει λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ και βυτιοφορέων.

* Στη 1:30 μ.μ. στις προτομές Γεωργίου Τερτσέτη και Αναστασίου Πολυζωΐδη, στην Πλατεία Δικαιοσύνης δίπλα από τον χώρα του πάρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίλκης, κατάθεση στεφάνων από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) στο πλαίσιο της Ημέρας των Ελλήνων Νομικών.

* Στις 2 μ.μ. νέα συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα των ιδιοκτητών φορτηγών βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης μετά την ανστολή των κινητοποιήσεων προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

* Στις 7 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, στο παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (Καθ. Σιγάλα 9 και Παπαδάκη 41). Στη συνάντηση που θα έχει με τη διοίκηση του Συλλόγου θα αναζητηθεί άμεση λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ανάγκη αντικατάστασης ειδικού οχήματος (Λευκό Ταξί), το οποίο εξυπηρετεί ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στον Δήμο Προποντίδας και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Μουδανιών.

* Στις 8 μ.μ. ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, θα παραστεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του νυν δημάρχου Καλαμαριάς και υποψηφίου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, Θεοδόση Μπακογλίδη.

* Στις 9 μ.μ. ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας θα παραστεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Πυλαίας- Χορτιάτη, Νίκου Νυφούδη (Προφήτη Ηλία 75, Πυλαία).

* Στις 9 μ.μ. στον Χώρο Τεχνών Βέροιας η πρώτη έξοδος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμουο Βέροιας. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες στο τηλ. 23310 78100.