Στην ομόφωνη ανάκληση της προηγούμενης απόφασής του, για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων σχετικά με τη δημιουργία μονάδας παραγωγής και εμπορίας βιοκαυσίμων σε γήπεδο των βιομηχανικών εγκαταστάσεων των Ελληνικών Πετρελαίων, προχώρησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης σε έκτακτη συνεδρίασή του. Ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης επισήμανε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ήταν άρτια και επιστημονικά τεκμηριωμένη, ωστόσο δεν εκφράστηκε στο νομαρχιακό συμβούλιο η άποψη των τοπικών κοινωνιών. Σημείωσε μάλιστα ότι ενδέχεται το θέμα να διέφυγε από την προσοχή των δημάρχων, γεγονός που απέδωσε στην προεκλογική περίοδο.
«Η τακτική μας είναι να αφουγκραζόμαστε τις ενστάσεις και τις αγωνίες των τοπικών κοινωνιών. Αν τις ξέραμε πριν το προηγούμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο η απόφαση πιθανόν να ήταν εντελώς διαφορετική», σχολίασε η αρμόδια αντινομάρχης, Ιωάννα Τζάκη.
Κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου οι τόνοι ανέβηκαν όταν η κ. Τζάκη ζήτησε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης πριν να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι εκπρόσωποι των Δήμων της περιοχής.
Για προσπάθεια φίμωσης του νομαρχιακού συμβουλίου και των δημάρχων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, Παντελής Κουκουλεκίδης, ενώ τη διεξαγωγή συζήτησης ζήτησαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Τελικά το Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Η συγκεκριμένη συζήτηση έληξε με την κατά πλειοψηφία έκδοση αρνητικής γνωμοδότησης για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων με το σκεπτικό της ανάγκης συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών.
Από την πλευρά των δημάρχων, ο δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής ευχαρίστησε το νομαρχιακό συμβούλιο για την απόφασή του και σχολίασε ότι ο Δήμος είχε ενημερωθεί αλλά οι αντιδράσεις του δεν δημοσιοποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.
Ο δήμαρχος Ελευθερίου-Κορδελιού, Στάθης Λαφαζανίδης ζήτησε τη σταδιακή μεταφορά των βιομηχανιών της περιοχής αφού γίνει μελέτη χωροθέτησης βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ενώ ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής που είναι ήδη επιβαρημένη από τη βιομηχανική δραστηριότητα.