Κάθε χρόνο περίπου 35.000 άνθρωποι στην Ευρώπη χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα. Χάνεται, δηλαδή, μια μικρή ευρωπαϊκή πόλη. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι περίπου 1.100 θύματα τροχαίων κάθε χρόνο είναι παιδιά. Τα στοιχεία αυτά έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανακοινώθηκαν με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας, σε διήμερο Συνέδριο, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τη Βελγική Προεδρία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών και των αρμόδιων εθνικών αρχών προκειμένου να γίνουν οι ευρωπαϊκοί δρόμοι πιο ασφαλείς.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε. για την οδική ασφάλεια 2011-2020 οι οποίες στοχεύουν στη μείωση των θανάτων από τροχαία στους δρόμους της Ευρώπης κατά 50% μέχρι το 2020.
Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, που συμμετείχε στο συνέδριο, έθεσε με ερωτήσεις του προς την Επιτροπή και το Συμβούλιο, δύο κρίσιμα ζητήματα που χρήζουν ειδικής μέριμνας και εξειδικευμένων δράσεων:
-την ασφάλεια των παιδιών που μετακινούνται καθημερινά με σχολικά λεωφορεία,
-τη σημασία της διατήρησης της αρτιότητας και άμεσης αποκατάστασης των φθαρμένων πινακίδων οδικής σήμανσης.
Ειδικά το δεύτερο θέμα που φαίνεται απλό να λυθεί, απαιτεί πάρα πολλά χρήματα. Μια βόλτα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα σας πείσει: Δεν υπάρχει πινακίδα οδικής σήμανσης που να μην είναι καλυμμένη, στο μικρότερο ή το μεγαλύτερο μέρος της, από αυτοκόλλητα, κυρίως συνδέσμων οπαδών, ή από γκράφιτι.
Η ΕΕ έχει θέσει 7 στρατηγικούς στόχους:
-Βελτίωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των χρηστών του οδικού δικτύου
-Αύξηση της ικανότητας επιβολής των κανόνων οδικής κυκλοφορίας
-Ασφαλέστερη οδική υποδομή
-Ασφαλέστερα οχήματα
-Προώθηση της χρήσης σύγχρονης τεχνολογίας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας
-Βελτίωση των υπηρεσιών παροχής πρώτων βοηθειών και μετατραυματικής περίθαλψης
-Προστασία των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου (παιδιά, ηλικιωμένοι, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές, κλπ)
«Είναι ευτύχημα ότι η ΕΕ εδώ και χρόνια εφαρμόζει συγκεκριμένη πολιτική οδικής ασφάλειας. Τα έως τώρα αποτελέσματα είναι θετικά Παρά το γεγονός αυτό όμως οι ευρωπαϊκοί δρόμοι εξακολουθούν να μην είναι ασφαλείς Γι' αυτό η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με φιλόδοξους στόχους», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος μετά το συνέδριο.