Συνάντηση με συναδέλφους της δημοσιογράφους για να τους εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πέρασε στην… άλλη όχθη και έθεσε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές είχε χθες η Πόπη Αστεριάδου. Απο την Tv100 λοιπόν στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Αλεξανδρή για το δήμο Θερμαϊκού. Να τι λέει η ίδια στο προσωπικό της blog και μοιράστηκε χθες με τους συναδέλφους της:
“Λόγω του επαγγέλματος μου, έτυχε πολλές φορές να διαβάσω εισαγωγικά σημειώματα σε προσωπικές σελίδες υποψηφίων… Και κάθε φορά που το έκανα, έδινα υπόσχεση στον εαυτό μου, να αποφύγω να κάνω το ίδιο… Αξιολογότατοι άνθρωποι, αλλά συνήθως ο λόγος ξύλινος.
Δεν έχω σκοπό να παγιδευτώ με τον ίδιο τρόπο! Αυτό το σημείωμα έχει γραφτεί για να διαβαστεί!
Αποφάσισα να είμαι υποψήφια στον συνδυασμό «Θερμαϊκός για Όλους» με επικεφαλής τον Γιάννη Αλεξανδρή, μόλις ένα μήνα πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Κάποιος θα θεωρούσε τρέλα ότι ξεκινάω στο παρά πέντε μια τέτοια προσπάθεια. Εμένα μου φάνηκε μεγάλη πρόκληση, από αυτές που και λόγω του επαγγέλματός μου, έχω μάθει να δέχομαι με ενθουσιασμό.
Ποτέ δεν μου άρεσε η λογική της εύκολης κριτικής. Είναι αλήθεια ότι όλοι πέφτουμε κάποια στιγμή στην παγίδα της, αλλά επιλέγω να είμαι από αυτούς που επιχειρούν να αλλάξουν τα πράγματα «από μέσα».
Ο Καλλικράτης φέρνει μεγάλες αλλαγές και στην περιοχή μας, ωστόσο, αυτές δημιουργούν με τη σειρά τους και πολλές ευκαιρίες. Σ’ αυτόν τον αγώνα, είναι σίγουρο ότι η εμπειρία των παλαιών αυτοδιοικητικών στελεχών θα είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Πιστεύω, όμως, ότι τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ήρθε η ώρα οι νεότεροι άνθρωποι να δώσουν το στίγμα μιας νέας εποχής που δέχεται μόνο ως κωμωδία πολιτικά πρότυπα τύπου «Μαυρογιαλούρου». Μιας εποχής που θα χαρακτηρίζεται από σκληρή δουλειά όχι επί παντός επιστητού για τον καθένα, αλλά σε συγκεκριμένους τομείς για τους οποιους διαθέτουν γνώση και εμπειρία.
Οι βαρύγδουπες εκφράσεις και οι υποσχέσεις είναι κάτι που δεν θα ακούσετε από εμένα… Σας λέω μόνο ότι έχω πολλή όρεξη και ειλικρινή διάθεση να δουλέψω για την περιοχή μας.. Μιας περιοχής η οποία δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί ως η ομορφότερη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τεράστιες προοπτικές και δυναμική…
Με ανθρώπους που αξίζουν το καλύτερο και ξέρουν να το διεκδικούν”.