Ανέκρουσε πρύμναν η επικεφαλής του Φόρουμ για την Ελλάδα, Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός, ενώ αρχικά είδε δείξει μια… αδυναμία στον Γιάννη Μπουτάρη, επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Θεσσαλονίκης, φρόντισε, σε συνέντευξή της στο κρατικό κανάλι, να αποσύρει την τυφλή στήριξη και να μιλήσει, γενικά κι αόριστα, για πολίτες που δεν καθοδηγούνται.
«Η λογική των χρισμάτων και των στηρίξεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης είναι μια πρακτική ξεπερασμένη, γιατί κανείς δεν ελέγχει πολίτες και δεν καθοδηγεί ψήφους», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.
Πάντως, οι πολιτικοί της φίλοι, Στάθης Αβραμίδης, νομαρχιακός σύμβουλος, και Βαγγέλης Κόρακας, διαμερισματικός σύμβουλος της “Αναγέννησης” του Β. Παπαγεωργόπουλου, είναι υποψήφιοι της “Πρωτοβουλίας” του Μπουτάρη. Για τον Μπουτάρη δουλεύουν και οι «Ντορικοί» Χρήστος Κοσκινάς, Λίτσα Άγκερκοπ, Δημήτρης Παρχαρίδης και Αντώνης Γυφτόπουλος.
Aπό τους πολιτικούς φίλους της κ. Μπακογάννη, οι Λεωνίδας Φάκας και Λευτέρης Γεωργιάδης μιλούν υπέρ Γκιουλέκα. Οι Γιάννης Πάιδας, Σωτήρης Μαγόπουλος, Βασίλης Γάκης και Μελίνα Δερμεντζοπούλου είναι και υποψήφιοι με την «Ομάδα Δημιουργίας» του βουλευτή της Ν.Δ.
Μάλιστα, όλοι οι παραπάνω, δεν εμφανίστηκαν στα εγκαίνια των γραφείων του “Φόρουμ για την Ελλάδα” στην Αριστοτέλους, την προηγούμενη Παρασκευή.
Στους ουδέτερους κατατάσσονται οι Νίκος Ταχιάος και Πάρις Μπίλιας.
Όσο για τον Βαγγέλη Δημητρίου, φαίνεται πως δεν τον συνδέουν πλέον οι ίδιοι δεσμοί με την πρώην υπουργό Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.