Για σήμερα Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Στην τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων νέων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, θα παραστεί σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου και τον διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγο Γεώργιο Μπαλάγκα. Στη Νάουσα, θα παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρης Τασούλας με τον αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγο Βασίλειο Κανάλη. Στο Διδυμότειχο, η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου. Στη Ξάνθη, θα παραστεί ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κασαπάκης. Στα Γρεβενά, θα βρίσκεται ο προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου υποστράτηγος Νικόλαος Σερέτης. Συνολικά 1.588 νέοι Αστυφύλακες θα δώσουν τον καθιερωμένο όρκο και θα ενταχθούν στις αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο και τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.

* Στις 10 παρά τέταρτο το πρωΐ ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος θα υποδεχθεί στο κοινοβούλιο τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, WenJiabao, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

* Στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα γερουσίας της Βουλής, ομιλίου του Κινέζου πρωθυπουργού, Wen Jiabao, με θέμα: "Ανάγκη να πείσουμε, κοινές (ενωμένες) προσπάθειες για να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες".

* Στις 10:30 στην Καστοριά η έναρξη του αγώνα δρόμου σε δημόσια οδό με τίτλο: «Ο γύρος της Λίμνης Καστοριάς 2010», αφιερωμένου στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη. Χώρος εκκίνησης και τερματισμού η πλατεία Μακεδονομάχων στην πόλη πόλη της Καστοριάς. Δηλώσεις συμμετοχής: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας (fax: 2467023746). Πληροφορίες: στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας (τηλ. 2467023555) και στο Δήμο Καστοριάς (τηλ. 2467351180).

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά και ομιλία του στο κέντρο «Κομπολόϊ» (Νέο Σούλι).

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wen Jiabao και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

* Στις 7.30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη Νάουσα και ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο δημοτικό αναψυκτήριο «Κιόσκι».

* Στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη προεκλογική ομιλία-εκδήλωση του συνδυασμού “Όραμα Με Ήθος”με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Κυριακή Τεκτονίδου.Η ομιλία θα λάβει χώρα στην Πλατεία Β ΚΑΠΗ(Ελευθερίας με 28ης Οκτ.)στους Αμπελόκηπους.