Αυτό το πιστόλι χρησιμοποίησαν
οι δράστες στις ληστείες που διέπραξαν
Τρία νεαρά άτομα συνελήφθησαν και κρατούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι διέπραξαν σωρεία ληστειών. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 24, 18 και 23 ετών φέρονται ότι από τον περασμένο Μάρτιο λήστεψαν τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, ένα σούπερ μάρκετ, ένα περίπτερο και υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στη Θεσσαλονίκη και στη Χανιώτη Χαλκιδικής αντίστοιχα. Αναλυτικά, ενέχονται στις εξής περιπτώσεις:

* Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Ωραιοκάστρου (συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης με Παλαιά Συμμαχική Οδό), την 14-08-2010, απ΄όπου οι δράστες με χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλου, αφαίρεσαν τις εισπράξεις της επιχείρησης, ύψους 1.000 ευρώ.
* Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Λαγκαδά , η οποία έλαβε χώρα την 16-08-2010, όταν οι συλληφθέντες ακινητοποίησαν τον υπάλληλο με απειλή όπλου και με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.
* Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, την 22-08-2010, στην περιοχή του Ευόσμου, όπου ο 18χρονος αφού τραυμάτισε με τη λαβή του όπλου τον εργαζόμενο της επιχείρησης, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Σε όλες τις περιπτώσεις ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, οι δράστες χρησιμοποιούσαν δίκυκλο για την προσέγγιση και διαφυγή τους.
* Ένοπλη ληστεία, με πυροβολισμό, σε πολυκατάστημα- S / M στο 10Ο χλμ της Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, την 01-03-2010. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 73 ευρώ από το ταμείο του καταστήματος.
* Ένοπλη ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτριας περιπτέρου στη Χανιώτη Χαλκιδικής, την 10-08-2010, με πυροβολισμό κατά την προσπάθεια διαφυγής του δράστη. Η λεία της ληστείας ανέρχεται στις 7.500 ευρώ.
* Κλοπή σταθμευμένου δικύκλου. Πρώτες πρωινές ώρες της 07-10-2010, οι συλληφθέντες αφαίρεσαν από την περιοχή του Ευόσμου σταθμευμένη μοτοσικλέτα, την οποία αφού μετέφεραν σε περιοχή του Νομού Καβάλας, πούλησαν σε κατάστημα δικύκλων, όπου και τελικά ανευρέθη.
* Κλοπή μοτοσικλέτας, την 01/02-10-2010 από την περιοχή των Συκεών.
Ένοπλη ληστεία σε Υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ, στην περιοχή της Ηλιούπολης, την 01-07-2009. Με την απειλή όπλου, ο 24χρονος ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες και αφαίρεσε από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 6.908 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα όπου τον ανέμενε συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και σε αποθηκευτικό χώρο του 23χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* το κλεμμένο, από την περιοχή των Συκεών δίκυκλο ,
* μοτοσικλέτα , ιδιοκτησίας του 24χρονου, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής των ένοπλων ληστών,
* τρία κράνη μοτοσικλετιστή , με τα οποία οι δράστες κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κατά τη διάπραξη των ληστειών,
* δύο ξιφολόγχες πολεμικού τουφεκίου ,
* μία διόπτρα άρματος μάχης
* ένα πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια. Από την εργαστηριακή εξέταση, ταυτοποιήθηκε το συγκεκριμένο όπλο ως το μέσο πυροδότησης των φυσιγγίων που βρέθηκαν στη ληστεία του S / M και του περιπτέρου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς και για διακεκριμένες κλοπές.