Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν τα πράγματα στο πρώτο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ο άλλοτε κραταιός σταθμός της Μακεδονίας έχει πάρει το τελευταίο διάστημα την κάτω βόλτα, καθώς δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Όλοι πίστευαν ότι το κακό θα σταματούσε στις τρεις τελευταίες απολύσεις που έγιναν στις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο
λογάριαζαν χωρίς… τους ξενοδόχους (εν προκειμένω, τους κυρίους Διαμαντόπουλο και Μαρόγλου). Τον προηγούμενο μήνα οι τελευταίοι ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους του σταθμού περικοπές μισθών της τάξης του 25%, ενώ για άλλους εργαζόμενους, η μόνη προτεινόμενη λύση ήταν το -δημοφιλές τελευταία- μπλοκάκι. 
Οι δημοσιογράφοι- μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης περίμεναν κάποια αντίδραση από το συνδικαλιστικό τους όργανο, ενώ από την άλλη, η ΕΣΗΕΜΘ καθυστέρησε να ενεργήσει, αναμένοντας να εκφραστεί η βούληση των εργαζομένων για τον χειρισμό της κατάστασης. Ο χρόνος που πέρασε, όμως, ήταν πολύς και οι εργαζόμενοι υπέγραψαν, στο μεταξύ, τις συμβάσεις με τις μειωμένες αποδοχές. 
Σήμερα, κλήθηκαν από το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ να «απολογηθούν» και πλέον αντιμετωπίζουν το εξής δίλημμα: Ή τάσσονται στο πλευρό της Ένωσης και στρέφονται κατά των εργοδοτών τους, ή διαγράφονται από αυτήν. 
Η απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο και στις δυο περιπτώσεις, το μέλλον του Ραδιοφώνου διαγράφεται αβέβαιο. Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι στηρίξουν τις ενέργειες της ΕΣΗΕΜΘ, έχει σταλεί το μήνυμα ότι θα ακολουθήσουν απολύσεις, ενώ εάν ληφθεί αντίθετη απόφαση, στο μέσο θα συνεχίσουν να δουλεύουν (μέχρι πότε;) δημοσιογράφοι απροστάτευτοι από κάθε συνδικαλιστική ένωση.
Η απάντηση των υπευθύνων του Ράδιο Θεσσαλονίκη στο παραπάνω δίλημμα; «Έλα μωρέ, υπάρχουν και άλλα ταμεία!». Μήπως οι τελευταίοι σκέφτονται να μετατρέψουν το μέσο «που γεννήθηκε από τα σπλάχνα της ελεύθερης ραδιοφωνίας» σε ένα ακόμη μουσικό ραδιόφωνο της σειράς;