Για σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα στον δημόσιο τομέα η ΑΔΕΔΥ Απεργούν οι υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ, στις εφορίες, τα τελωνεία, δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

* Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει σήμερα και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

* Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές θα παρουσιάσει την πρόοδο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

* Ξεκινά σήμερα στο Λουξεμβούργο τις διήμερες εργασίες του το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τη χώρα μας εκπροσωπεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Στο επίκεντρο των συζητήσεων των 27 Ευρωπαίων υπουργών θα βρεθούν θέματα που αφορούν στους τομείς της ασφάλειας και της μετανάστευσης. Από την πλευρά του ο Ελληνας υπουργός αναμένεται να ζητήσει στενότερη συνεργασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, ενώ θα επισημάνει ότι στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία η ασφάλεια είναι δικαίωμα κάθε πολίτη.

* Στο Παρίσι για τη Σύνοδο των υπουργών Υγείας του ΟΟΣΑ θα βρίσκεται έως τις 9 Οκτωβρίου ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος.

* Αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η ετήσια τετραήμερη δράση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τίτλο: "Περιβάλλον και Πολιτισμός 2010". Πρόκειται για την γιορτή ανοικτών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Φέτος, το κεντρικό θέμα του εορτασμού είναι: "Φωνές νερού μυριάδες". Στη διάρκεια του τετραημέρου 150 αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, μνημεία της επικράτειας και χώροι πολιτισμού θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό με μια σειρά από ποικίλες εκδηλώσεις, περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τη σημασία, την αξία και τα νοήματα του νερού στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα έως σήμερα. Είσοδος ελεύθερη.

* Αφιέρωμα από σήμερα έως τις 13 Οκτωβρίου με θέμα: «Ο ισπανικός εμφύλιος στον κινηματογράφο» πραγματοποιεί η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με την ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα. Στις 21 Οκτωβρίου το αφιέρωμα θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα Ολύμπιον-Παύλο Ζάννας. Διάρκεια έως 27 Οκτωβρίου.

* Συνεδριάζει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ.

* Προσφορές από σήμερα στους ναύλους για τις κρατήσεις που θα γίνουν έως και τις 13 Οκτωβρίου κάνει η Olympic Air για ταξίδια που θα γίνουν από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίεςσ το www.olympicair.com, στα τηλέφωνα 8018010101 begin_of_the_skype_highlighting 8018010101 end_of_the_skype_highlighting (από σταθερό τηλέφωνο) και +302103550500 begin_of_the_skype_highlighting +302103550500 end_of_the_skype_highlighting (από κινητό τηλέφωνο ή από το εξωτερικό).

* Στις 9 π.μ. ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της τακτικής συνέλευσης της Ιεράς Σύνοδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την εισήγησή του με θέμα: "Η Εκκλησία ως ελπίδα και ενότητα της κοινωνίας και ως νοηματοδότηση της ζωής του ανθρώπου". Θα ακολουθήσει συζήτηση.

* Στις 10 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

* Στις 10:30 π.μ. στο ΕΣΡ (Πανεπιστημίου και Αμερικής 5) συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννη Λασκαρίδη.

* Στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και πορεία στο υπουργείου Εσωτερικών.

* Στις 11 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στην Ομόνοια, στην Αθήναμ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

* Στις 11:30 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου.

* Στις 12 το μεσημέρι πανηγυρική συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την 20ή επέτειο της επανένωσης της Γερμανίας στις 3 Οκτωβρίου του 1990. Επίσης οι ευρωβουλευτές αναμένεται να εγκρίνουν ψήφισμα κατά της θανατικής ποινής και με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά της θανατικής ποινής (10 Οκτωβρίου), το ΕΚ έχει ζητήσει την άνευ όρων αναστολή των εκτελέσεων παγκοσμίως. Τέλος, η Ολομέλεια αναμένεται να εγκρίνει την υποψηφιότητα των δύο νέων μελών του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου από την Κύπρο και την Ολλανδία.* Στις 12:30 μ.μ. εθιμοτυπική επίσκεψη στον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, θα πραγματοποιήσει ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Γιάννης Χατζηδημητρίου.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Kitchen Bar (Α΄ προβλήτα - Λιμάνι Θεσσαλονίκης), σε φιλική συνάντηση καλεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

* Στις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Αλλαγές και ματαιώσεις δρομολογίων σε Olympic και Αegean.

* Στις 6 μ.μ. συνάντηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά με τον νομάρχη Κορινθίας, Ν. Ταγαρά.

* Στις 7 μ.μ., συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη Νέα Ζίχνη Σερρών και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο κέντρο «Στέκι».

* Στις 8 μ.μ. ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης , θα εγκαινιάσει στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής το νέο οικοτροφείο «Αλίκη Περρωτή».

* Στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Αποθήκης Δ' στο λιμάνι Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, κώστας Γκιουλέκας θα αναπτύξει τις βασικές θέσεις για τον πολιτισμό του συνδυασμού "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη". Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσική παράσταση των Χρήστου Γαλιλαία και Γιώργου Κωνσταντινίδη.