Στην αντεπίθεση περνά ο Γιάννης Μπουτάρης. Αντιδρά άμεσα στα όσα είπε, το μεσημέρι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, για το θέμα της κατάχρησης και ζητά από τον κ. Παπαγεωργόπουλο "αντί να απειλεί με αγωγές, να απολογηθεί στο λαό της πόλης για την υπεξαίρεση 23,5 εκ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, στα οποία δε συνυπολογίζονται άλλα 8 εκ. ευρώ από οφειλές στη ΔΟΥ, ούτε οι το΄κοι υπερημερίας, αλλά ούτε και τα πρόστιμα.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, "το ενδιάμεσο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας Θεσσαλονίκης, Αναστασίας Τσεμπερά (28/8/2009), ήταν κόλαφος για τον κ. Παπαγεωργόπουλο, γιατί ο υπηρεσιακός παράγοντας στην κορυφή της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν μερίμνησε για την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος στα λογιστικά του Δήμου, ούτε άσκησε έλεγχο για τα χιλιάδες παραποιημένα παραστατικά και τα πλαστογραφημένα τιμολόγια, τα οποία εκδίδονταν επί σειρά ετών, ούτε επέβαλλε πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του κατηγορούμενου, μόλις αντιλήφθηκε την καταχρηστική συμπεριφορά κατά τη διαχείριση χρημάτων, δεδομένου ότι, όπως ο ίδιος ο κατηγορούμενος αναφέρει στην κατάθεσή του, «ο Δήμαρχος γνώριζε για το τι έκανε» ( σελ. 206 του πορίσματος)".
Ο επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη" καλεί τον δήμαρχο εάν, επί της ουσίας έχει να πει κάτι "γι’ αυτή τη δυσώδη υπόθεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης και σε σχέση με τη διασπάθιση χρημάτων που αποτελούσαν οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχει καλώς. Εάν μπορείτε να εξηγήσετε στους Θεσσαλονικείς γιατί οι εμπλεκόμενοι «δεν εφάρμοσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τις ισχύουσες διατάξεις των νόμων, των βασιλικών διαταγμάτων «περί οικονομικής διοικήσεως και λογιστικού των Δήμων και Κοινοτήτων και των σχετικών εγκυκλίων», με αποτέλεσμα επί 7 ολόκληρα χρόνια να κάνουν φτερά δεκάδες εκατ. Ευρώ από τα ταμεία, του Δήμου, πάλι έχει καλώς. Κύριε Παπαγεωργόπουλε, με το να ποινικοποιείτε την πολιτική ζωή της πόλης δεν απαντάτε στα ερωτήματα που γεννιούνται στη σκέψη κάθε Θεσσαλονικιού. Αφήστε, λοιπόν, τις απειλές περί αγωγών, γιατί με τέτοιες ενέργειες δεν αποτινάσετε τις πολιτικές σας ευθύνες ούτε μπορείτε να διεκδικείτε «άφεση αμαρτιών» για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησής σας στο Δήμο Θεσσαλονίκης", καταλήγει η ανακοίνωση Μπουτάρη.