Για σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:
* Από σήμερα έως τις 21 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Η ψήφιση του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2011, η επέκταση της άδειας μητρότητας σε 20 εβδομάδες με πλήρεις αποδοχές, η θέσπιση ορίου 30 ημερών στις καθυστερήσεις πληρωμών στις επιχειρήσεις, και η συζήτηση για την οικονομική κρίση και τους τρόπους ενίσχυσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, είναι μερικά από τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τους ευρωβουλευτές.

* Συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman van Rompuy η Ομάδα Εργασίας για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής στην Ε.Ε. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σήμερα θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο Eurogroup.

* Το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την ενίσχυση και ανάπτυξη της Κινηματογραφικής Τέχνης, θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός, Παύλος Γερουλάνος.

* Αρχίζει σήμερα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ , η οποία έως το 2011 θα έχει επεκταθεί στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

* Στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, παραδίδουν σήμερα τα κόμματα το πόρισμα για το Βατοπέδι.

* Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, η ψηφοφορία των πολιτών για την επιλογή των δέκα καλύτερων από τα συνολικά 122 βίντεο, που υποβλήθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών "Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση". Η ψηφοφορία θα διαρκέσει επτά μέρες, μέχρι και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν μέσω της ιστοσελίδας http://www.youtube.com/minfingre , διαλέγοντας την θετική επιλογή "like" που βρίσκεται δεξιά από τον τίτλο της συμμετοχής.

* Από σήμερα 18/10 έως τις 20 Οκτωβρίου αναλαμβάνουν υπηρεσία οι 667 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ-1, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ15,ΠΕ16 και ΠΕ18.33 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας. Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: www.minedu.gov.gr

* Από σήμερα 18/10 έως και τις 22 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων ένταξης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων, που δεν υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2010-2011. Οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή στα Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις, οι οποίες έχουν υποβληθεί σε Διευθύνσεις, Γραφεία ή στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου δε θα ληφθούν υπόψη. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

* Συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα οι Σύλλογοι-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να συντονίσουν και να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

* Στις 7:30 π.μ. στην Ελευσίνα ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοτάξιο εκσυγχρονισμού των ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ).

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και συνάντηση με εργαζόεμνους σε διαθεσιμότητα του εργοστασίου Fulgor

* Στις 11:30 π.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα θεμελιώσει το νέο διδακτήριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης (προέκταση Ιφιγενείας, όπισθεν εργοταξίου Δήμου).

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο.

* Στη 1 μ.μ. στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), στο Δικαστικό Μέγαρο, επίσκεψη του προέδρου του Αρείου Πάγου Γεώργιου Καλαμίδα και συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣΘ, Μανόλη Λαμτζίδη για τα προβλήματα του χώρου της δικαιοσύνης και τις δυναότητες αντιμετώπισής τους.

* Στη 1:30 μ.μ. ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο της Κοινωνικής Πολιτικής, επί της οδού Μοναστηρίου 53-54, παρουσία μελών της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου, που αποτελείται από ισόγειο, επτά ορόφους και υπόγειο, που θα στεγάσει τα γραφεία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

* Στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης θα υπογράψει στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος - Μαρόκου, σειρά συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας με τον υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου του Μαρόκου, Abdellatif Mazouz.

* Στις 6 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Πολύγυρο και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο.

* Στις 6 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Κοίλα Κοζάνης η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού "Συμμαχία των πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία" με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή.

* Στις 7 μ.μ. στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" (Ακαδημίας 3, Αθήνα), η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παρευρεθεί σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και Νίκος Σοφιανός υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

* Στις 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387) ομιλία του ακαδημαϊκού Δημήτρη Νανόπουλου με τίτλο: "Η Σκοτεινή Υλη και ο Μεγάλος Επιταχυντής (LHC) του CERN". Η ομιλία είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και δελτία προτεραιότητας θα ξεκινήσουν να δίδονται μία ώρα πριν από την έναρξη της ομιλίας.

* Στις 7:30 μ.μ. στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Παπαθεμελή με τίτλο: "Αντίσταση ή υποτέλεια-Κείμενα εθνικής αυτογνωσίας και στρατηγικής" από τις Εκδόσεις Γερμανός και το Ιδρυμα Μελετών και Αλληλεγγύης. Εισηγήσεις θα κάνουν ο πρώην υπουργός, Λευτέρης Βερυβάκης, ο συγγραφέας Κώστας Ζουράρις και ο καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής, Βασίλης Παπαγεωργίου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Στρατάκης.

* Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grand Hotel ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε συγκέντρωση αθλητικών σωματείων.

* Στις 9 μ.μ. στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Τσιμική 103-είσοδος από Ισαύρων) η απονομή των βραβείων και των επαίνων στους δικηγόρους που διακρίθηκαν στον πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την καθημερινότητα που διοργάνωσε ο ΔΣΘ. Διάρκεια έκθεσης έως 22/10.