Αντιδρά στην αλλαγή του σχεδιασμού του μετρό, με το να περνά μέσα από την Τούμπα, για να παρακαμφθεί το Παπάφειο, ο Νίκος Ταχιάος. Ο τέως δημοτικός σύμβουλος, που είναι αγρονόμος – τοπογράφος, διαβλέπει δύο περιπτώσεις:
«Είτε έχει αποφασισθεί η διακοπή της εργολαβίας και η προκήρυξη νέας είτε μεθοδεύεται μία γενναιόδωρη αλλαγή του φυσικού αντικειμένου της εν ενεργεία σύμβασης με τον ανάδοχο. Το πρώτο μοιάζει πολιτικά παρακινδυνευμένο και τυπικά περιττό, δεδομένου ότι διαφαίνεται ήδη σωρεία αφορμών εκατέρωθεν καταγγελίας της εργολαβίας, το δεύτερο πιθανότερο και εξαιρετικά ύποπτο και επικίνδυνο για το μέλλον του έργου, ιδιαίτερα εάν αναλογιστεί κανείς ότι ένα σημειακό πρόβλημα εμφανίζεται να οδηγεί σε μία δυσανάλογη διαφοροποίηση της χάραξης», επισημαίνει.
Σε επιστολή του, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα voria.gr, υπογραμμίζει πως «ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός μέσου μαζικής τροχιάς δεν είναι τεχνικά θέματα που εξαρτώνται από τα καπρίτσια της διοίκησης ενός ανενεργού ορφανοτροφείου ή τα αμφίβολης νομιμότητας τεχνάσματα διαχείρισης μίας δημόσιας σύμβασης, αλλά υπακούουν στις κατευθύνσεις του χωρικού σχεδιασμού της πόλης, η οποία προϋποθέτει διαφάνεια και διάλογο, δηλαδή σε μία κατ’ εξοχήν πολιτική επιλογή». Μάλιστα, εγκαλεί τους «ταγούς της πόλης» για «απουσία αντίδρασης».