Για σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Στην Αθήνα σήμερα οι ελεγκτές από την Eurostat Θα ελέγξουν το έλλειμμα του 2009.

* Κλειστά είναι σήμερα η πρεσβεία και το προξενικό τμήμα των ΗΠΑ στην Αθήνα, το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία στην Ελλάδα, λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Κολόμβου, εθνικής εορτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

* Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου η καταβολή των οικογειναικών πολυτεκνικών επιδομάτων (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν. 3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ Ν. 3454/2006 του Ε΄ διμήνου 2010, σε 435.089 οικογένειες.

* Με την Ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη θα συναντηθεί σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

* Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.opengov.gr η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Οκτωβρίου 2010.

* Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κακουργημάτων Αμφισσας για τον θάνατο του 16χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Εγνατίας Οδού στη Θεσσαλονίκη (6ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης) συνέντευξή Τύπου του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη και του προέδρου της Εγνατίας Οδού, καθηγητή Τάσου Μουρατίδη με θέμα: «Η προσφορά της Εγνατίας Οδού Α.Ε. στην κατασκευή του πιο μεγάλου δημόσιου έργου της χώρας, του πιο σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και η αξιοποίηση της πολύτιμης τεχνογνωσίας της και του δυναμικού της, στην κατασκευή δημόσιων έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

* Στις 12 το μεσημέρι, έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στο εκλογικό κέντρο της Πρωτοβουλιας για τη Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 18, από τον επικεφαλής της παράταξης, Γιάννη Μπουτάρη.

* Στις 12:30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος στα γραφεία της (Λόντου 8, Αθήνα) με θέμα: "Απαλλαγή βενζινοπωλών και καταναλωτών από τον ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης".

* Στις 10:45 π.μ. συνάντηση του υπουργου Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τον ειδικό εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για Βασανιστήρια και κάθε άλλη βάναυση, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία, Manfred Nowak.

* Στις 1:30 π.μ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Β. Γεωργίου 1) έκτακτη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Κ. Καζαντίδη για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας στον Δήμο Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες.

* Στη 1:30 π.μ. στο Αρχοντικό Λασσάνη στην Κοζάνη εγκαινιάζεται η νέα έκθεση χαρτών με τίτλο "Δούναβης: Το μέγα όριο στην ιστορία των χαρτών, η αποτύπωση του 1789 από το Βελιγράδι μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα". Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "Οργάνωση και ανάδειξη της Δημοτικής Χαρτοθήκης Κοζάνης", που συντονίζει από το 2008 ερευνητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον καθηγητή της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Ευάγγελο Λιβιεράτο.

* Στις 2:30 μ.μ στο εκλογικό κέντρ του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» (Μητροπόλεως 63 Θεσσαλονίκη), συέντευξη Τύπου του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη.

* Στις 6 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ - Τσιμισκή 29, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η εξυγίανση - διάσωση της επιχείρησης στη σημερινή κρίση», που διοργανώνει το Επιμελητήριο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους και τη μέθοδο διάσωσης μιας προβληματικής επιχείρησης, στο πλαίσιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα.

* Στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εκδήλωση με θέμα: "2010: Διεθνές Ετος Βιοποικιλότητας" διοργανώνει το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και πραγματοποιείται με τη στήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο ομιλίες. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

* Στις 7 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Θέρμη και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

* Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη σε συγκέντρωση γυναικών