«Ρολά» κατεβάζει σήμερα ο δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούν στο ενιαίο μισθολόγιο και ζητούν την ακύρωση των «αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλλει το μνημόνιο», όπως τα χαρακτηρίζουν.
Η κεντρική απεργιακή στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί στις 11.30, στο άγαλμα του Βενιζέλου (η παλιά πλατεία Διακστηρίων). Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, στις 10.00, στο ίδιο μέρος. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και στην Αθήνα (σε πλατεία Κλαυθμώνος και Ομόνοια).
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α, καθώς και οι καθηγητές και δάσκαλοι. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Στο πλαίσιο της απεργίας, σε τετράωρη στάση εργασίας (3:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ.) προχωρούν οι Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες να προχωρούν σε ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων