Δύσκολη ώρα για τα έντυπα –ειδικά τις εφημερίδες. Η αρχή των εξελίξεων στα Μέσα Ενημέρωσης φαίνεται ότι ξεκινά από την οδό Φειδίου. Η ιστορική κεντροδεξιά εφημερίδα «Απογευματινή» ανακοίνωσε την υπαγωγή της σε καθεστώς ρύθμισης χρεών με προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία προσέφυγε στο Πρωτοδικείο ζητώντας την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που προνοεί τη συνεννόηση της ενδιαφερόμενης εταιρείας με το 51% των πιστωτών της για ρύθμιση οφειλών με ταυτόχρονη παρουσίαση πρότασης εξυγίανσης της αιτούσας εταιρείας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπαθεί να βρει χρηματοδότες, κάτι που είναι δύσκολο και δεν το κατάφερε μήνες τώρα που έψαχνε ο ιδιοκτήτης, κ. Σαραντόπουλος. Το άλλο σενάριο είναι ότι προσπαθεί να ρυθμίσει τα χρέη της προς την Εθνική και τη Ναυτεμπορική, στο τυπογραφείο της οποίας «βγαίνει» η εφημερίδα.
Αν, ο μη γένοιτο τα πράγματα δεν πάνε καλά, το ενδεχόμενο λουκέτου (που όλοι απεύχονται) θα αφήσει στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους, και μάλιστα απλήρωτους εδώ και 4 μήνες. Ηδη, για αύριο έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί ενώπιον του Πρωτοδικείου(Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων), η προσφυγή των εργαζομένων της επιχείρησης δια της ΕΣΗΕΑ, με την οποία ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής για την καταβολή δεδουλευμένων του Αυγούστου.