Η εκκλησία ζήτησε τη βοήθεια του στρατού για να βρεθεί χώρος να φυλάσσονται τα τρόφιμα των συσσιτίων. Περίπου 10.000 συσσίτια οργανώνονται μόνο στην Αθήνα. Άλλα τόσα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μόνο στο δήμο Συκεών, μέσα σε έναν χρόνο, οι άπορες οικογένειες αυξήθηκαν κατά 65%...
Πέρσι, οι οικογένειες που ζήτησαν τη βοήθεια του Δήμου για να κάνουν Πάσχα, ήταν 250. Φέτος... έφτασαν τις 400! Ο Αντιδήμαρχος κ. Απατσίδης χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση τραγική, λέγοντας ότι δεν είναι πλέον λίγες οι οικογένειες που έχουν δύο ανέργους.
Οι αριθμοί λένε, δυστυχώς, πάντα την αλήθεια. Τους αριθμούς αυτούς ανακοίνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος, στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Εκεί όπου ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αποκάλυψε ότι ζήτησε τη βοήθεια του στρατού. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήρθε σε επαφή με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και ζήτησε τη συνδρομή του Πενταγώνου στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο κ.Μπεγλίτης ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη εξετάζεται η παραχώρηση στρατοπέδου στο Μενίδι ώστε η "Αλληλεγγύη" (η οργάνωση της Εκκλησίας) να μπορεί να αποθηκεύει τρόφιμα και επιπλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παραχωρούν ποσότητες τροφίμων για τα συσσίτια.
Ο κατάλογος των ανθρώπων που ζητούν να ενταχθούν στα συσσίτια όλο και μεγαλώνει και μόλις προχθές προέκυψε ανάγκη για ακόμη 300 μερίδες φαγητού ημερησίως.
Ο αριθμός των Ελλήνων που σιτίζονται καθημερινά στα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν των μεταναστών.
Επιτέλους, ισότητα μεταξύ μεταναστών και Ελλήνων στη χώρα…