«Στοχευμένη προσέγγιση είχε η διάρρηξη», δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αμέσως μετά την κατάθεση της μήνυσης κατ’ αγνώστων, για την υπόθεση της διάρρηξης του γραφείου του, στην Αθήνα. Θεωρεί ότι κάποιοι «τον έβαλαν στο μάτι» και αναζητούν στοιχεία. Ο λόγος, φυσικά, για τη διάρρηξη στο πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, στην Κυψέλη, τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Ο πρώην υπουργός με τον δικηγόρο του Μάκη Τζίφρα υπέβαλε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος όσων εμπλέκονται στη διάρρηξη του πολιτικού γραφείου, από όπου, όπως αναφέρει ο μηνυτής, αφαιρέθηκαν ντοσιέ με προσωπικά του δεδομένα.
Σύμφωνα με τη μήνυση, οι δράστες άνοιξαν χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και πήραν 15 ντοσιέ και άλλα 16 ντοσιέ από τη βιβλιοθήκη, καθώς και ένα μικρό χρηματικό ποσό. Οι φάκελοι περιείχαν οικονομικά στοιχεία, αποδείξεις πληρωμών, στοιχεία δικαστικών του αντιπαραθέσεων και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα που είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια υπουργικών θητειών του.
Σε δηλώσεις του ο κ.Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε “όχι πολιτικά ανεκτή την εγκληματική ενέργεια” σε βάρος του που είχε στόχο την κλοπή προσωπικών του δεδομένων “για μικροπολιτική εκμετάλλευση”.
Είπε επίσης ότι η διάρρηξη είχε “επαγγελματικό χαρακτήρα” και αποτελεί συνέχεια της “στοχοποίησης” του και “των προσωπικών επιθέσων που έχουν αναβαθμιστεί σε εγκληματικές ενέργειες”.