Διαμαρτυρία έξω από το Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, όπου λειτουργεί η κεντρική σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι και ηθοποιοί του ΚΘΒΕ. Αιτία, "ο νέος εκβιασμός της κυβέρνησης" όπως τόνισαν για νέα συντριπτική μείωση της επιχορήγησης κατά 30%. Την ίδια ώρα μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών σημειώνονται από το Μάρτιο.
Σε αδιέξοδο θα οδηγηθεί το μέλλον του ΚΘΒΕ αλλά και όλων των κρατικών πολιτιστικών οργανισμών τόνισαν εργαζόμενοι και ηθοποιοί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ). Εξέφρασαν το φόβο ότι η νέα συντριπτική μείωση της επιχορήγησης κατά 30% θα σημάνει είτε το κλείσιμο είτε την ιδιωτικοποίηση των βασικών λειτουργιών του θεάτρου.
Ο γραμματέας του Σωματείου ηθοποιών του ΚΘΒΕ Νίκος Μόσχοβος αναφέρθηκε επίσης στις περικοπές προϋπολογισμού, στις οφειλές και στις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών από το Μάρτιο.
Να μη χάσει το θέατρο τον κρατικό χαρακτήρα του ζητούν οι εργαζόμενοι και χαρακτηρίζουν "πρωτοφανή" την κατάσταση αυτή για τον πολιτισμό.
Το διοικητικό και καλλιτεχνικό προσωπικό πραγματοποίησε συνελεύσεις και θα ξεκινήσει διαδικασία κινητοποιήσεων ανάλογα με τη στάση τόσο της διοίκησης του θεάτρου όσο και του Υπουργείου Πολιτισμού.