Απίστευτες διαστάσεις έχει η νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ, την οποία ανακάλυψαν οι ελληνικές αρχές. Συμμετείχαν άτομα από 170 διαφορετικές χώρες! Εντοπίστηκαν 144.285 ηλεκτρονικά ίχνη όπου για την χώρα μας διαπιστώθηκε η εμπλοκή(προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας) 361 διαφορετικών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών!
Σε ψηφιακή ανάλυση η οποία διήρκησε τέσσερεις μήνες, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά 177 χρήστες του Ίντερνετ να έχουν διακινήσει στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ακόμη κι οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν πως μεταξύ των βίντεο υπήρχαν και κάποια που απεικόνιζαν νήπια σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους. Γενικά, το υλικό που βρέθηκε χαρακτηρίζεται πάρα πολύ σκληρό πορνό, όμοιο του οποίου σπάνια έχει εντοπιστεί. Υπήρχαν ακόμη και βίντεο που απεικόνιζαν βασανισμούς νηπίων!
Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι τα μέλη του κυκλώματος δρούσαν, διακινώντας το υλικό από πόλεις της Αττικής, της Κρήτης, της περιοχής της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, του Μεσολογγίου, της Πάτρας, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Γαλαξιδίου, της Λιβαδειάς, της Θήβας, της Μυκόνου, της Σύρου, της Ρόδου, της Μύλου, της Πάρου, της Κω, της Λαμίας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Καλαμαριάς, της Σκιάθου, του Βελεστίνου, της Κατερίνης, της Καρδίτσας, της Μυτιλήνης, των Τρικάλων, των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Νάουσας, της Αριδαίας, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Γρεβενών, της Καβάλας, του Κιλκίς, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Λάρισας, των Γρεβενών και της Ημαθίας.
Αστυνομικοί πήγαν σε όλες αυτές τις πόλεις και διενήργησαν ταυτόχρονα έρευνες. Βρήκαν, συνολικά και κατάσχεσαν 308 σκληρούς δίσκους, 39 φορητούς υπολογιστές και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD - DVD συνολικής χωρητικότητας 211-ΤΒ(!) τα οποία διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Στις εφόδους των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες ενώ απουσίαζαν από τα σπίτια τους είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων(Peer to Peer) και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.