Αθωώθηκαν και αφέθηκαν ελεύεροι οιι 14 από τους συλληφθέντες στην Τούμπα, μετά το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν σε επεισόδια, όμως, κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν ήταν δυνατό να αναγνωριστούν από τους αστυνομικούς - μάρτυρες ως ενεχόμενοι σε ό,τι έγινε έξω από το γήπεδο.
Να σημειωθεί ότι, μετά τη λήξη του αγώνα, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια και ζητούσαν, με έντονο ύφος, να συζητήσουν με τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας, για τις άσχημες εμφανίσεις. Η αστυνομία προσπάθησε να τους απωθήσει, έγινε χρήση δακρυγόνων και συλλήψεις.
Συνολικά συνελήφθησαν 15 άτομα, αλλά ο 15ος είναι ανήλικος και θα δικαστεί από άλλο δικαστήριο κι όχι από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης το οποίο αθώωσε τους 14.
Μεταξύ των αθωωθέντων και τέσσερις φίλοι του ΠΑΟΚ από την Πιερία, οι οποίοι, όπως είπαν στις απολογίες τους, συνελήφθησαν την ώρα που πήγαιναν στο αυτοκίνητό τους, από σνακ μπαρ της περιοχής, μια ώρα μετά το παιχνίδι.