Σήμα κινδύνου για σοβαρές ζημιές στις μεταποιητικές επιχειρήσεις εκπέμπει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΒΕΘ , με αφορμή τις εντεινόμενες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων. Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ΒΕΘ σε σχετική ανακοίνωση, ήδη το Επιμελητήριο έχει γίνει αποδέκτης τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας από επιχειρήσεις - μέλη του, που αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων για τη διακίνηση των προϊόντων τους.
Ιδιαίτερο μάλιστα πρόβλημα αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πολλά προϊόντα τα οποία λόγω του ευπαθούς τους χαρακτήρα διατρέχουν ορατό τον κίνδυνο της φθοράς.
«Την ώρα που η επιχειρηματική κοινότητα ταλανίζεται από την αρνητική οικονομική συγκυρία, κινήσεις όπως η αποχή των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, δυναμιτίζουν την ήδη εκρηκτική κατάσταση, επιτείνοντας την αβεβαιότητα που νιώθουν οι επιχειρηματίες», επισημαίνει το ΒΕΘ.
Απευθύνει εξάλλου έκκληση τόσο τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, όσο και στο υπουργείο Μεταφορών, να καθίσουν στο τραπέζι του διάλογου προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις μεταφορές.
Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποιεί, τα προϊόντα της χώρας μας θα απολέσουν την ανταγωνιστικότητα τους ενώ δεν αποκλείεται επιχειρήσεις να οδηγηθούν σε λουκέτο και εργαζόμενοι να βρεθούν εκτός του εργασιακού στίβου.