Η διάψευση των όσων είπε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της 75ης ΔΕΘ, για το πότε θα απαλλαγούμε από το μνημόνιο ήρθε... πριν αλέκτωρ λαλήσαι, από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα μετά το 2013 που ολοκληρώνεται το τριετές πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ, εάν η χώρα δεν μπορεί να έχει έως τότε πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Το πρακτορείο επικαλείται πηγή που παρακολούθησε την ενημέρωση των διεθνών επενδυτών από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους εκπροσώπους της Τρόικας την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι της Τρόικας δήλωσαν ότι - στην περίπτωση που η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τη μείωση του ελλείμματος και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά δεν μπορέσει να πείσει τις αγορές - «δεν θα την εγκαταλείψουμε».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν αναφέρθηκαν σε επέκταση του προγράμματος ή σε νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι «η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του Προγράμματος και οι αγορές θα πεισθούν», ενώ πρόσθεσαν ότι σε περίπτωση που δεν πεισθούν οι αγορές «θα δούμε ποια θα είναι η κατάλληλη λύση».