H Lady Gaga κι η Sher στη σκηνή των MTV Video Awards
Προκλητική -τι περιμένατε, δηλαδή- για άλλη μία φορά η Lady GaGa, στα MTV Video Awards: Εμφανίστηκε ντυμένη με ένα φόρεμα που θύμιζε κομμάτια από ωμό κρέας. Η Lady κέρδισε οκτώ βραβεία από τις 13 υποψηφιότητες για τις οποίες είχε προταθεί. Μεταξύ των βραβείων που κέρδισε ήταν και αυτό για το καλύτερο βίντεο της χρονιάς για το τραγούδι "Bad Romance".
Επίσης κέρδισε τα βραβεία για το καλύτερο γυναικείο βίντεο, ποπ βίντεο, χορευτικό, χορογραφίας, σκηνοθεσίας και μοντάζ, ενώ το βίντεο για το τραγούδι "Telephone" στο οποίο συμμετείχε η Beyonce κέρδισε το βραβείο συνεργασίας.
Το βραβείο παρέδωσε στην εκκεντρική τραγουδίστρια, μία άλλη ντίβα της μουσικής, που πάντα προκαλούσε με τις εμφανίσεις της, η Σερ.
Στις άλλες κατηγορίες, ο Έμινεμ κέρδισε δυο βραβεία αυτό το του καλύτερου βίντεο κλιπ από άνδρα και το καλύτερο χιπ-χοπ βίντεο για το τραγούδι "Not Afraid", ο Justin Bieber πήρε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, ο 30 Seconds To Mars το βραβείο για το καλύτερο ροκ βίντεο για το "Kings and Queens", οι Florence and the Machine για το "Dog Days Are Over" το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και η Muse, το βραβείο καλύτερου εφέ σε βίντεο κλιπ για το τραγούδι "Tighten Up".