Για σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών η σημερινή.

* Ψηφίζεται σήμερα από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

* Aπό σήμερα 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου οφείλουν να παρουσιαστούν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι καθηγητές που προσελήφθησαν για το σχολικό έτος 2010-2011.

* Φθάνουν σήμερα στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) στο Μικρολίμανο τα 26 συμμετέχοντα σκάφη 10 μέτρων με πλήρωμα ενός και μοναδικού ατόμου και τα συνοδικά σκάφη που λαμβάνουν μέρος στη μεγάλη ιστιοδρομία «Cap Istanbul», που διοργανώνεται από τη Γαλλική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ξεκινά από το γαλλικό λιμάνι Hyeres / TPM και τερματίζει στην Κωνσταντινούπολη, με ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά. Τα σκάφη θα παραμείνουν στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

* Το Βερολίνο επισκέπτεται σήμερα η υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό της, Τόμας Ράχελ, πολιτειακούς παράγοντες. Η υφυπουργός θα επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Σχολείο και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

* Στις 10 π.μ. στο Β' εργοστάσιο της ΒΙΑΝΕΞ (15ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη), ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σε συγκέντρωση εργαζομένων στην εταιρεία.

* Στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, επίσημη δοξολογία στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής Ημέρας Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, θα ακολουθήσει ομιλία του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 11 π.μ. στο Γ' εργοστάσιο της ΒΙΑΝΕΞ (16ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη), ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα σε συγκέντρωση εργαζομένων στην εταιρεία.

* Στις 11 π.μ. στο μνημείο εθνικών ευεργετών εντός της ΔΕΘ (Νότια Πύλη-ΧΑΝΘ-Μπροστά από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τένχης) κατάθεση στεφάνων στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η ορκωμοσία του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, του Γιώργου Πεταλωτή, ως υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Ελπίδας Τσουρή, ως υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΣΕΒΕ - Πλ. Μοριχόβου 1, στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση εργασίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου με την ανεξάρτητη βουλευτή, Ντόρα Μπακογιάννη.

* Στη 1 μ.μ., την συμμετοχή της ίδιας προσωπικά αλλά και πολλών στελεχών της παράταξης «Πανόραμα- Μπροστά» που είναι επικεφαλής με την ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Νέο Πρόσωπο για το δήμο -Δημοτική Συσπείρωση Πολιτών» και τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Νυφούδη θα ανακοινώσει η δημοτική σύμβουλός Πανοράματος Ελευθερία Ταραλάικου στο καφέ - μπαρ «Παραλία» (Μεγάλου Αλέξανδρου 5 τηλέφωνο 2310847178).

* Στη 1.30 μ.μ., ο Δήμαρχος Χαλάστρας και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δέλτα παραθέτει την πρώτη συνέντευξη Τύπου του Συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στο Ουζερί ΑΓΟΡΑ (Καποδιστρίου 5, 2310532428)

* Στη 1:30 μ.μ. στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, ομιλία του υπουργού, Γιάννη Διαμαντίδη και της υφυπουργού, Ελπίδας Τσουρή.

* Στις 2 μ.μ. ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, και η υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή θα συναντηθούν με διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες.

* Στις 5 μ.μ. στο νέο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με τίτλο: "Σκηνική πράξη στο μεταπολεμικό θέατρο: συνέχειες και ρήξεις", θα κηρύξει ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος. Το συνέδριο που θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου, διοργανώνεται από το Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ. και είναι αφιερωμένο σ' έναν από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες του, τον ομότιμο καθηγητή Νικηφόρο Παπανδρέου. Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοιχτές για το κοινό.

* Στις 6:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στα γραφεία του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου και συνάντηση με το διοικητικό του συμβούλιο.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Δίου-Ολύμπου και ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.