Για σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λύσσας η σημερινή.

* Στη Γερμανία βρίσκεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εφη Χριστοφιλοπούλου στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας.

* Σήμερα στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental» θα πραγματοποιηθεί το 3ο ετήσιο συνέδριο: «Banking Money Conference 2010», που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, της Ενωσης Εισηγμένων Εταιριών και της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών

* Ακινητοποιημένοι θα είναι και σήμερα οι συρμοί του ΟΣΕ λόγω των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας στον Οργανισμό από τις 6 π.μ. έως τις 9 μ.μ., από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα.

* Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, το οποίο προβλέπει μικρότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις.

* Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη οικονομία θα έχει σήμερα το πρωΐ ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, καθώς των υπουργών και υφυπουργών: Γιάννη Ραγκούση, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Τίνα Μπιρμπίλη, Δημήτρη Ρέππα, Λούκα Κατσέλη, Ανδρέα. Λοβέρδο, Φίλιππο Σαχινίδη και Γιώργο Πεταλωτή.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνάντηση με τον πρύτανη, καθηγητή, Θεοδόση Πελεγρίνη.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη στη Βέροια και διαδοχικά στην κονσερβοποιΐα ΑΛΜΕ, την Αστυνομική Διεύθυνση και το Νοσοκομείο της πόλης.

* Στις 10 π.μ. στην παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίλκης (ΑΠΘ), στην αίθουσα 114, κοινή συνέντευξη Τύπου από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο (πρώην)Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής European Network of (ex-)Users and Survivors of Psychiatry (ENUSP), το Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, την Πανελλήνια Επιτροπή (πρώην)Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής και την Πανελλήνια Επιτροπή Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου κατά των Διακρίσεων και του Στιγματισμού με στόχο την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των (πρώην)χρηστών και επιζώντων της Ψυχιατρικής καθώς και της αναζήτησης εναλλακτικών μορφών υποστήριξης και βοήθειας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 28/9 έως 1/10/2010, στο ΑΠΘ.

* Στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Cecilia Malmstrom.

* Στις 11:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για το νομοσχέδιο: "Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις".

* Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη στο Δημαρχείο της Βέροιας και στην συνέχεια θα βρίσκεται στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί του νέους πρέσβεις της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρα Roland Wegener, της Ιρλανδίας Charles Sheehan, της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Mihai Balan, του Κράτους του Ισραήλ Arye Mekel και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Daniel Bennett Smith, οι οποίοι θα επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Τιμών του ΓΕΕΘΑ (Λ. Μεσογείων) συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων στους τομείς ευθύνης του ΥΠΕΘΑ. Το μνημόνιο στη συνέχεια θα συνυπογράψουν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος η και η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη.

* Στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27), παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ με στόχο την επαναπρόσληψη εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι απολύθηκαν τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για περικοπές σε προσωπικό στους Δήμους.

* Στις 12 μ.μ. ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, σε συγκέντρωση εργαζομένων της Hellas On Line(Αδριανού 2, Αμπελόκηποι).

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου 1Α, κτίριο Α), η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με τους δημοσιογράφους.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα διαλέξεων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) συνέντευξη Τύπυο από τον πρόεδρο του ΙΣΘ, καθηγητή, Φίλιππο Γραμματικό και τα μέλη διοικητικού συμβουλίου, για το νέο Ιατρικό Σύνδεσμο που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία των καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

* Στις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα του Νομικού Συμβουλίου της Βέροιας, συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, επιστημονικά σωματεία και δημοσιογράφους του νομού Ημαθίας.

* Στη 1 μ.μ. η 16η τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

* Στις 2 παρά τέταρτο Επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη στα γραφεία της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών.

* Στις 4 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Daniel Smith.

* Στις 4 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17), συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογος (ΠΙΣ).

* Στις 4 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο "Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων".

* Στις 5:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας.

* Στις 6:30 μ.μ. στην Αλεξάνδρεια ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην Δήμο Βισαλτίας και ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Γερακίνα» στη Νιγρίτα.

* Στις 8:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη στη Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας και συνάντηση με τον μητροπολίτη Παντελήμονα.