«Ο κ. Σαμαράς και από το βήμα της ΔΕΘ απέδειξε ότι είναι εγκλωβισμένος στο παρελθόν χωρίς να μπορεί να ξεφύγει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
Όπως επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής, ο πρόεδρος της ΝΔ «υπερασπίστηκε τον κ. Καραμανλή, θυμήθηκε την προσωπική του “υπέρβαση” ως Πολιτική Άνοιξη και αποποιήθηκε τον σύμβουλό του κ. Βάρδα, ο οποίος αποκάλυψε την υποκρισία της Ν.Δ. στο θέμα του μνημονίου».
Κατηγόρησε ακόμη εκ νέου τη ΝΔ πως ως κυβέρνηση δραπέτευσε από την ευθύνη και τόνισε πως και σήμερα δραπετεύει από το πατριωτικό καθήκον ως αντιπολίτευση.
«Ως επίλεκτο μέλος της κυβέρνησης των φυγάδων που λιποτάκτησαν από τα προβλήματα αφού οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, ο κ. Σαμαράς μπορεί να λέει ότι θέλει. Ακόμη και ότι θα μπορούσε να μηδενίσει, με μαγικό τρόπο, το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011. Δραπέτευσαν από την ευθύνη ως κυβέρνηση, δραπετεύουν από το πατριωτικό καθήκον ως αντιπολίτευση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας ο κ. Πεταλωτής τόνισε: «Εμείς, ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουμε με σοβαρότητα στο δρόμο της σωτηρίας της χώρας και στις μεγάλες αλλαγές που θα μας πάνε επιτέλους μπροστά».