Ελληνικά καλώδια στο CERN; Γιατί όχι;
Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας στην Πυρηνική Ενέργεια CERN επισκέφθηκε την περιοχή της Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η δωδεκαμελής επιστημονική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους πέντε βιομηχανιών του κλάδου ηλεκτρονικών, ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών κατασκευών και καλωδιώσεων οι οποίες λειτουργούν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο διερευνητικής επίσκεψης με στόχο τον εντοπισμό πιθανών συνεργατών.
Οι εκπρόσωποι του CERN ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των πέντε τοπικών βιομηχανιών για τη δυνατότητα να παράγουν και να διαθέσουν στον ευρωπαϊκό οργανισμό, μέσα από ειδικές συνθήκες ανταγωνισμού, υλικά υψηλής ποιότητας. Διαπίστωσαν ότι και στις πέντε μονάδες βρέθηκαν προϊόντα «που μπορούν να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές αυτού του διαγωνισμού», σχολίασε σε δηλώσεις του ο εθνικός αντιπρόσωπος στο CERN, καθηγητής στο Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Ευάγγελος Γαζής.
Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε θα διοργανωθούν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις προκειμένου να ενισχυθεί η τεχνογνωσία και η μεταφορά τεχνολογίας στη Θράκη, έτσι «ώστε να υπάρξουν καλύτεροι ανταγωνιστές και ‘πρωταγωνιστές’, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε σύγχρονα καινοτομικά προϊόντα».
Η επίσκεψη των στελεχών του CERN στην περιοχή της Θράκης πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας «Πρίσμα Ηλεκτρονικά» , που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, και με την οποία το Ευρωπαϊκό Κέντρο έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια.