Ο... Il Gatto, όπως αποκαλούσε τον γάτο του ένα ζευγάρι Αυστραλών στη Μελβούρνη, ήταν, όντως, επτάψυχος. Τον περιμάζεψαν, χτυπημένο, αδέσποτο, από το δρόμο. Όταν διαπίστωσαν ότι έπασχε από βαριά εγκεφαλίτιδα η γυναίκα άφησε τη δουλειά της για να μένει στο σπίτι να τον περιποιείται κι όταν ο γάτος χειροτέρεψε, ξόδεψαν 25.000 δολάρια Αυστραλίας, για να τον υποβάλουν σε επέμβαση.
Πέρασαν μαζί του έξι χρόνια. Ανέβαλαν διακοπές, επειδή το άρρωστο ζώο δεν μπορούσε να τους ακολουθήσει, ούτε τους πήγαινε καρδιά να τον παρατήσουν καλοκαιριάτικα. Και, όταν σε κάποια στιγμή έπαθε καρδιακή προσβολή, ο σύζυγος κατάφερε να τον επαναφέρει με μαλάξεις.
Πριν μερικές ημέρες, η κατάσταση του ζώου επιδεινώθηκε. Εισήχθη σε κλινική ζώων και συνδέθηκε με μηχάνημα. Οι γιατροί πρότειναν στο ζευγάρι να αποσυνδέσουν το μηχάνημα, για να μην ταλαιπωρείται το ζώο. Έτσι κι έγινε. Και τότε, ω του θαύματος, ο γάτος... επανήλθε! Σε μερικές ώρες επέστρεφε, υγιής, στο σπίτι!
«Είναι θαύμα», είπαν οι γιατροί στο ζεύγος από τη Μελβούρνη κι εκείνοι απάντησαν: «Χαλάλι του τα έξοδα. Μας έδωσε έξι χρόνια ευτυχίας και καθώς φαίνεται, έπονται κι άλλα...».