Θέμα ωρών είναι πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μια ανάσα πριν από τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να παρουσιάσει νέα εικόνα, με μέτρα και πολιτικές με στόχο την ανακούφιση των χαμηλών εισοδημάτων, κι ενώ είναι άγνωστο πώς θα καταφέρει κάτι τέτοιο, κλειδώνουν όπως όλα δείχνουν και οι αλλαγές προσώπων.
Οι εκτιμήσεις διίστανται για τις προθέσεις του πρωθυπουργού ως προς τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, εάν δηλαδή θα συμπληρώσει απλώς τα κενά που προέκυψαν λόγω των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ή θα προχωρήσει σε ευρύτερες ή και δομικές αλλαγές. Το σίγουρο είναι ότι διαλύεται, πλέον, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, με τις αρμοδιότητες Οικονομίας και Ανάπτυξης να πηγαίνουν στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και το Ναυτιλίας να αποτελεί, ξανά, ξεχωριστό υπουργείο, μετά την -πανθομολογούμενη- λάθος επιλογή της πρώτης κυβέρνησης να το καταργήσει.
Ερωτηματικό αποτελεί και το τι θα γίνει με τη γραμματεία Βόρειας Ελλάδας. Δεν αποκλείεται, το πρώην υπουργείο που έγινε... διπλό υφυπουργείο, να μείνει με μία υφυπουργό. Και πολύ μας είναι...