Για μιζέρια γύρωω από τη νομή κρατικής
πίτας μίλησε ο πρωθυπουργός
κατά τη συνάντησή του με τους φορείς
Είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης, ένα αναπτυξιακός πόλος για όλη την επικράτεια. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης, παρουσία υπουργών. Ξανάκουσαν, έτσι, οι Θεσσαλονικείς, την αγαπημένη έκφραση του Κώστα Σημίτη...
Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια λανθασμένη αντίληψη γύρω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: Τι θα πάρει η Θεσσαλονίκη, τι θα δώσει η Αθήνα, "μια μιζέρια γύρω από την νομή κρατικής πίτας, μια διαλυτική συζήτηση", είπε ως... βέρος Αθηναίος.
Όσο για την οικονομική κατάσταση παραδέχτηκε ότι περνάμε δύσκολες στιγμές, καθώς υπάρχει ύφεση, ανεργία, κλείνουν καταστήματα, αλλά, όμως, υπάρχουν και χρονίζοντα προβλήματα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της φοροδιαφυγής, που "πρέπει να αντιμετωπιστούν μακριά από πελατειακές αντιλήψεις".
Υπεραμύνθηκε την πολιτική του μνημονίου, υποστηρίζοντας πως αν δεν είχαμε το μνημόνιο δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" μέσω του οποίου μεταφέρονται εξουσίες από την κεντρική διοίκηση στην Περιφέρεια και σημείωσε ότι η εφαρμογή του θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
Όχι, δεν αποκάλεσε "ερωτική πόλη