Συγκρατημένος κι αμήχανος έδειχνε ο Κώστας Καραμανλής, όταν μπήκε στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, για να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Ο πάγος, όμως, έσπασε όταν όλοι σηκώθηκαν, τον χειροκρότησαν και προσπαθούσαν να τον φθάσουν για να του σφίξουν το χέρι!
Όπως ήταν φυσικό, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, περικυκλώθηκε από δημοσιογράφους, που ήθελαν να του αποσπάσουν έστω και μία δήλωση, για τα γνωστά σκάνδαλα του Βατοπεδίου και της Siemens και για το πότε θα μιλήσει. Ο κ. Καραμανλής δεν έκανε καμία δήλωση. Μάλιστα, κάποιοι από τον κόσμο φώναζαν: "Μη μιλήσεις πρόεδρε"! Κάποιοι άλλοι τον προέτρεπαν: "Μη... μασάς"! Άλλοι φώναζαν "μην κωλώνεις"!
Ο κ. Καραμανλής κατευθύνθηκε στις πρώτες θέσεις της αίθουσας, ενώ όλοι προσπαθούσαν να τον αγκαλιάσουν. Με το που έφθασε στη θέση του, τον αγκάλιασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος και τον πλησίασε για χειραψία η Μαριέττα Γιαννάκου. Ο κ. Καραμανλής τη χάιδεψε στο μάγουλο και κάθισε ανάμεσα στους κ.κ. Λυκουρέντζο και Πολύδωρα.
Κατά την αποχώρησή του, πάλι από την κύρια είσοδο, του έκαναν χειραψίες και τον καταχειροκροτούσαν όσοι βρίσκονταν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης", αποκαλώντας τον "πρόεδρο". "Σε λατρεύουμε", του φώναζαν οι περισσότεροι και ο κ. Καραμανλής αποχώρησε χαμογελώντας.