Τα πάνω - κάτω στην κυκλοφορία από την πορεία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων (φωτογραφία του Ν. Στυλιανίδη από το photoreportage.gr)
Ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης συγκεντρώθηκαν το πρωί στο χώρο της Λαχαναγοράς και συνέχεια πραγματοποίησαν με τα οχήματά τους πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στο κομβόι των φορτηγών δεν συμμετείχαν βυτιοφόρα αλλά μόνο φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών δημόσιας χρήσης.
Τα φορτηγά διέσχισαν την παραλιακή λεωφόρο, πέρασαν μπροστά από το Λευκό Πύργο και μέσω της οδού Ανθέων και της περιοχής του Φοίνικα έφθσαν στην περιφερειακή οδό. Στη συνέχεια επέστρεψαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου παρατάχθηκαν δεξιά και αριστερά του δρόμου, χωρίς να παρακωλύουν την κυκλοφορία.
«Κινητοποιούμαστε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Βόρειας Ελλάδας Ντίνος Κιρκιλής. «Σ’ όλη την Ελλάδα γίνονται κινητοποιήσεις και από τις εθνικές και από τις διεθνείς μεταφορές, σ’ όλα τα φορτηγά δημοσίας χρήσης», τόνισε από την πλευρά του ο γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών Γιάννης Γεωργάκας.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ιδιοκτήτες φορτηγών από έξι σωματεία της Ομοσπονδίας Βόρειας Ελλάδας, καθώς και μέλη της ΟΦΑΕ, του Πανελληνίου Συνδικάτου Ομοσπονδιών Αυτοκινητιστών αλλά και άλλοι αυτοκινητιστές.