Τη λίστα των προτεραιοτήτων της "Ομάδας Δράσης", της δημοτικής παράταξής του, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα το πρωί. Αμέσως μετά τη συνάντηση, σε δήλωσή του, ο κ. Γκιουλέκας, υπογράμμισε ότι, πέρα από τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ελπίζει στη συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Η πλήρης δήλωση του κ. Γκιουλέκα έχει ως εξής:
«Έδειξα στον Πρόεδρο τις πραγματικές διαστάσεις που έχει η δύσκολη συγκυρία και οι όροι του Μνημονίου τόσο στην αγορά όσο και στην υλοποίηση σχεδίων για την βελτίωση της καθημερινότητας της Θεσσαλονίκης.
Του παρουσίασα τη λίστα των προτεραιοτήτων που έχουμε μπροστά μας, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικές τις διεκδικήσεις της πόλης μας και παράλληλα να φτιάξουμε έναν αποτελεσματικό μηχανισμό παραγωγής λύσεων για τα μικρά και τα μεγάλα μας προβλήματα.
Με τον κ. Σαμαρά κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και η συνεργασία για το συμφέρον της Θεσσαλονίκης είναι δεδομένη. Όπως θέλω να ελπίζω, πέρα από τις όποιες διαφορές, και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Άλλωστε, βασική αρχή της «Ομάδας Δημιουργίας» που ξεκίνησε την πορεία της είναι να είμαστε εκεί που δίνονται οι αγώνες για την Θεσσαλονίκη, παράγοντας ιδέες, φτιάχνοντας συμμαχίες και προχωρώντας γρήγορα στις πράξεις.
Η Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι «μπορούμε και αλλιώς» σε ότι προβάλλεται σήμερα ως μονόδρομος. Ασπίδα προστασίας και τόπος δημιουργίας για εμάς που ζούμε εδώ, πόλος ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Αυτό θέλουμε. Να κάνουμε καρδιά της χώρας τη Θεσσαλονίκη της καρδιάς μας».