Για σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 65ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών-Σύνοδος Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (MDGs).

* Από σήμερα έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου η υποβολή των αιτήσεων στις Διευθύνσεις ή τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας για συμμετοχή στις εξετάσεις κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2010.

* Από σήμερα έως τις 25 Σεπτεμβρίου εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και σε συνεργασία με τον όμιλο «Βιοϊατρική» διοργανώνει το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων ιατρικής πρόληψης δια μέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

* Στις 11 π.μ. ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού άμυνας σε ολόκληρη τη χώρα για ένα λεπτό της ώρας. Θα ενεργοποιηθούν συνολικά 500 σειρήνες συναγερμού στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων.

* Στις 11 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, συνέντευξη Τύπυ του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για την πρώτη παρουσίαση της μουσικής παράστασης με τίτλο: «Μια Λύρα για όλους τους λαούς». Η συναυλία θα δοθεία αύριο 22/9 στο Θέατρο Γης, με πρωταγωνιστή τη λύρα, το βασικότερο μουσικό όργανο των Ποντίων, που έλκει την καταγωγή του από τοη Ελλάδα, την Μεσοποταμία, την Αίγυπτο και την Περσία.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου για την παράσταση "Γυναίκα της Πάτρας" με την Ελένη Κοκκίδου στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου. Θα συμμετάσχουν η σκηνοθέτης Λένα Κιτσοπούλου και ο κύριος Γιώργος Χρονάς. Η παράσταση δίνεται στο πλαίσιο των Δημητρίων.

* Στις 12 το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Ανδρέας Δημητρίου, θα υπογράψουν νέο μνημόνιο εκπαιδευτικής συνεργασίας για την περιόδο 2011-2016. Το μνημόνιο περιλαμβάνει συνεργασία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, τα αναλυτικά προγράμματα, τα βιβλία, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τη διδασκαλία ξένων γλωσσών, τις υποτροφίες και τις ανταλλαγές φοιτητών.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ Απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/10 των μετόχων-μελών το Οργανισμού.

* Στις 2 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη του Τομέα Εσωτερικών Υποθέσεων του κόμματος.

* Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα) συνάντηση του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με την Φινλανδή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Astrid Thors.

* Στις 5:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας - Εκπροσώπηση Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και Δικτύων/

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Συντονισμού και Επικοινωνίας με την συμμετοχή της Νομαρχιακής Α΄ Αθήνας

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των Τελωνειακών.

* Στις 6 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη) εκδήλωση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυρικά με τίτλο: "Νόμος 3869/2010: Για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων" διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Κεντρικός εισηγητής ο Δημήτρης Σπυράκος, γενικός γραμματέας Καταναλωτή.