Τρεις από τους νέους δήμους, οι οποίοι προκύπτουν από τις συνενώσεις τις οποίες προβλέπει το Πρόγραμμα Καλλικράτης, θα εκλέξουν δημάρχους από την πρώτη Κυριακή! Η πρόβλεψη ανήκει στον πολιτικό αναλυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας δημοσκοπήσεων To The Point, Δημήτρη Κατσαντώνη, ο οποίος μίλησε, πριν από λίγο, στη Νυχτερινή Εφημερίδα της TV100 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη.
Ο κ. Κατσαντώνης δεν αποκάλυψε, φυσικά, ποιοι είναι αυτοί οι δήμοι, αφού είναι πάρα πολύ νωρίς για τέτοιου είδους προβλέψεις, οι οποίες σαφώς είναι πιο σίγουρες όταν προέρχονται από τα exit polls. Επέμεινε, πάντως, ότι οι τρεις συγκεκριμένοι υποψήφιοι δε θα δυσκολευτούν να καταλάβουν το δημαρχιακό θώκο από την πρώτη Κυριακή.
Να σημειωθεί πως ο ένας από τους Καλλικρατικούς δήμους που θα "καθαρίσει" από την πρώτη Κυριακή είναι στην ύπαιθρο του νομού, ο δεύτερος... αγγίζει το πολεοδομικό συγκρότημα κι ο τρίτος είναι δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Ο πολιτικός αναλυτής ξεκαθάρισε, πάντως, ότι στους δήμους που θα "καθαρίσουν" νωρίς, δεν ανήκει ο κεντρικός δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τη συνένωσή του με την Τριανδρία.