Για σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κοινής Δράσης Εργαζομένων η σημερινή, για την Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ).

* Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας, που υιοθετούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διοργανώνει σήμερα στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων (ΕTUC).

* Στη Βαρσοβία βρίσκεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Πέτρος Ευθυμίου, προκειμένου να κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Αναθεωρητικής Διάσκεψης ΟΑΣΕ (Review Conference OSCE).

* Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, μετά από πρόσκληση του υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου, Δημήτρη Ηλιάδη. Στις 12 παρά 10 οι δύο υπουργοί θα έχουν διμερείς συνομιλίες και θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας. Στη 1 μ.μ. θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

* Αναχωρεί σήμερα για την Κωνσταντινούπολη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του τριήμερου Διεθνούς Φόρουμ για την Ενέργεια και την Οικονομία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (Black Sea Energy and Economic Forum 2010), που διοργανώνει το Ατλαντικό Συμβούλιο (Atlantic Council).

* Διεθνή Ημερίδα με θέμα: "Προστασία βιοποικιλότητας και βιώσιμες τοπικές οικονομίες: ο ρόλος του δικτύου NATURA 2000" φιλοξενεί σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.

* Για 13η ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

* Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ με αίτημα την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2010.

* Στις 7 π.μ. τρίωρη στάση εργασίας έχουν κηρύξει οι λιμενεργάτες.

* Στις 8 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Παπαθεμελή, στη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Παπαθεμελή, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

* Στις 10 π.μ. στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Βασ. Σοφίας 2, Αθήνα) παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης διαδηλώνουν στις αντεργατικές αντικοινωνικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ηγετών της Ε.Ε. με κεντρικό σύνθημα: "Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές".

* Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας του κόμματος με θέμα την κυβερνητική πολιτική στον τομέα υγείας.

* Στις 11:30 π.μ. στο Δημαρχείο Αργυρούπολης (Κύπρου 68) συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τον συνδυασμό "Αττική Συνεργασία-Οχι στο Μνημόνιο", Αλέξη Μητρόπουλο με τους δημάρχους Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού για τη μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε μητροπολιτικό πάρκο.

* Στις 12 το μεσημέρι παραθέτουν συνέντευξη Τύπου οι Νομαρχιακές Επιτροπές Α και Β Θεσσαλονίκης για την «Έγκριση και Εγκατάσταση εργοστασίου Βιοντίζελ στην περιοχή της Μενεμένης», με ευθύνη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 12 το μεσημέρ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του κόμματος για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους) συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με θέμα: "Τα λαϊκά προβλήματα στην περιφέρεια Αττικής. Οι θέσεις του ΚΚΕ".

* Στις 12:30 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΟΣΕ έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην οδό Καρόλου.

* Στις 4 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για την Κάρτα του Πολίτη, με τη συμμετοχή των υπουργών Γιάννη Ραγκούση, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Παπουτσή, Κώστα Σκανδαλίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Λούκα Κατσέλη.

* Στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ συμμετέχοντας στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράστης των Συνδικάτων.

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος με τη συμμετοχή των βουλευτών-συνδέσμων στις εκλογικές Περιφέρειες. Θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι το πρόγραμμα δράσης ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2010.

* Στις 7:30 μμ, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Διαγώνιο, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η διεθνής θέση της χώρας στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης.» Κεντρικός Ομιλητής : Νίκος Κοτζιάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Πρόεδρος ΙΣΤΑΜΕ

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Καλαμαριάς και ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Θεατράκι Χιλής.

* Στις 8:30 μ.μ. στο εστιατόριο Cibus στην Αίγλη του Ζαππείου δείπνο του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στους βουλευτές του Γ’ Θερινού Τμήματος της Βουλής.

* Στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συναυλία του σιβηρικής καταγωγής, Vadim Repin, ενός από τους πλέον διάσημους βιολονίστες της εποχής μας και σημαντικότερους σολίστες του κόσμου, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ). Διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης.

* Στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ στο ΟΑΚΑ, ο ποδοσφαιρικός αγώνας Παναθηναϊκού-Κοπεγχάγης.