Επτά ψέματα, επτά αλήθειες και ο Αντώνης Σαμαράς στους επτά ουρανούς! Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταχειροκροτήθηκε για τις επτά προτάσεις(αλήθειες) που κατέθεσε με σκοπό να σωθεί η χώρα από τη σφοδρή οικονομική κρίση. Καταχειροκροτήθηκε όταν ανέλυσε τα επτά… θανάσιμα αμαρτήματα (ψέματα) του ΠΑΣΟΚ. Καταχειροκροτήθηκε –και συγκινήθηκε- όταν άρχισε την ομιλία του με αναφορά στη Μακεδονία. Καταχειροκροτήθηκε κι όταν απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, με το να αναγνωρίσει τα θετικά βήματα της κυβέρνησης Καραμανλή.
Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κώστας Καραμανλής, ήταν το δεύτερο πρόσωπο που δέχτηκε τις θερμές εκδηλώσεις του κόσμου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Με το που εμφανίστηκε, δύο λεπτά πριν την είσοδο του κ. Σαμαρά στην αίθουσα, το Συνεδριακό σείστηκε από τα χειροκροτήματα. Ο κ. Καραμανλής κατευθύνθηκε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές Θεσσαλονίκης κι άκουσε με ενδιαφέρον την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.
«Κάποιοι έχουν την πικρία ότι η Αθήνα ‘’ξέχασε’’ τη Θεσσαλονίκη. Υπήρξα σε όλη μου την πολιτική σταδιοδρομία βουλευτής Περιφέρειας. Ξέρω καλά αυτή την πικρία… Ξέρω όμως ακόμα, ότι πολλοί αγωνιστήκαμε για να αλλάξει αυτό. Και τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να αλλάζει… Τώρα όμως, έγιναν βήματα πίσω. Πολλά βήματα πίσω. Και η Μακεδονία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα: Σε όλους τους τομείς φαίνεται η εγκατάλειψη», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ανοίγοντας την ομιλία του με αναφορά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα.
Όσο για την αποδόμηση του μνημονίου, την πέτυχε με τα λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου:
«’’Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης’’. Αλήθεια, ποιος είπε τα λόγια αυτά, κατά λέξη μάλιστα; Όχι εγώ. Ούτε κάποιος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας… Το είπε ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο σημερινός Πρωθυπουργός, πέρσι το Σεπτέμβριο, απ’ αυτό εδώ το βήμα! Και το είπε αναφερόμενος σε πολύ πιο ήπια μέτρα που τότε εξήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής. Κι ύστερα ήλθε ο ίδιος στην κυβέρνηση και δεν «πάγωσε» απλά τους μισθούς στο δημόσιο. Τους μείωσε κι όλα! Όπως πετσόκοψε και τις συντάξεις ιδιωτικού και Δημόσιου. Ακόμα και τις συντάξεις των 700 ευρώ! Και δεν αύξησε απλώς τους φόρους στη μεσαία τάξη. Τους εκτίναξε κυριολεκτικά. Και διαλύει πλέον τη μεσαία τάξη. Τότε κατήγγελλε το ελάχιστο. Και σήμερα διέπραξε το μέγιστο», τόνισε ο κ. Σαμαράς και τα τελευταία του λόγια δεν ακούστηκαν καν, από το δυνατό χειροκρότημα.